in

Ο Δήμος Καλλιθέας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών

[dropcap]O[/dropcap] Δήμος μας με γνήσιο ενδιαφέρον και φροντίδα, διοργανώνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.00 πμ., ομιλία/ημερίδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Μαντζαγριωτάκη 76) με θέμα:

«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και την Κυκλοφοριακή Αγωγή»

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και εκπροσώπων των φορέων: Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, το «Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», εκπρόσωποι της Τροχαίας Καλλιθέας και πολιτών, θα συζητηθούν και θα καταγραφούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως άτομα με προβλήματα Όρασης και κινητικές δυσκολίες, στην μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Τα άτομα με δυσκολία στην Όραση, βλέπουν ελάχιστα ή καθόλου. Για να μπορούν να μετακινηθούν χρησιμοποιούν ειδικό λευκό μπαστούνι ή ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Για να κινηθούν με ασφάλεια κάνουν χρήση γνώριμων χώρων με κατευθυντήριους οδηγούς διαφορετικού χρώματος στο πεζοδρόμιο και οι χώροι μπροστά από ράμπες και διαβάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να είναι ελεύθεροι εμποδίων και να μην κρύβουν παγίδες.

Με σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ οι συμμετέχοντες, θα κατευθυνθούν στις 12.30 στην Πλατεία Κύπρου για να συμμετάσχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης μας.

Δράσεις ευαισθητοποίησης:

– Προσομοίωση βαδίσματος με λευκό μπαστούνι.
– Παρουσίαση Σκύλων Οδηγών
– Καρτελάκια στους παραβάτες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»

Ο σεβασμός στο δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφαλή και πολιτισμένη μετακίνηση είναι καθημερινή υπόθεση πολιτισμού ,ευαισθησίας και σεβασμού όλων των πολιτών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

«Κατεβάζει ρολά» η Ελλάδα την Τετάρτη – 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Ετοιμάζεται ο νέος ΕΝΦΙΑ