Οι γιοί του Γεωργίου Καλοϊδά
in

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Ναζί, στο μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου 1944.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης ο μοναδικός επιζήσας εκ των οδηγηθέντων σε εκτέλεση, Γεώργιος Καλοϊδάς, ο οποίος έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μαζί με τους γιους του Γεωργίου Καλοϊδά.

Στην εκδήλωση τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σισώη Σκάρκο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον από τον εκπρόσωπο της Π.Ε.Α.Ε.Α. κ. Φώτη Μουτεσίδη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Λεωνίδας Μύαρης, διευθυντής του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής κου Χρήστου Καπάταη, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Βάσω Μαργαρίτη, Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος και Γεώργιος Αντωνακάκης, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επεσήμανε: «Το μπλόκο της Καλλιθέας, ήταν ένα από τα πολλά δεινά που ο κατακτητής επέφερε στην πόλη. Γιατί η Καλλιθέα μας, αντιστάθηκε σθεναρά στον κατακτητή. Από το έπος του σαράντα με τον στρατηγό Δαβάκη, αλλά και σε όλη την διάρκεια της κατοχής με το πλήθος των αντιστασιακών οργανώσεων της περιοχής. Η Καλλιθέα υπήρξε σημαντική κοιτίδα της εθνικής αντίστασης. Εδώ ανέπτυξαν σημαντική δράση το ΕΑΜ, το οποίο είχε και το παράνομο τυπογραφείο του, όπου έχουμε το ιστορικό βάρος να αξιοποιήσουμε, η ΕΠΟΝ, η ΠΕΑΝ, ο ΕΛΑΣ. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της πόλης μας και είναι χρέος μας να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές».

Σύγχρονο πολυτελές σπίτι μέσα σε φυσική σπηλιά!

Απίστευτο και όμως αληθινό… 119 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα – Δες αν έχεις μια δίπλα σου!