in

Επιτυχημένη εκδήλωση του Συνδέσμου Αρκάδων Καλλιθέας για τη Γιορτή της Μητέρας

[dropcap]E[/dropcap]κδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, με θέμα «Η Μητέρα ως πανανθρώπινη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας», διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρκάδων Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Στην εκδήλωση, η οποία είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη επιτυχία, κεντρική ομιλήτρια ήταν η ιστορικός – φιλόλογος κ. Ουρανία Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο Θέμα «Η Μητέρα στη Τέχνη». Η ομιλία της, στο πρώτο μέρος, αφορούσε τις εικαστικές αποδόσεις, που υποδηλώνουν τη μητρότητα από τη βαθιά ιστορία έως την κλασσική εποχή ενώ δόθηκε έμφαση στη μεγάλη ποικιλία των απεικονίσεων της Παναγίας, ιδιαίτερα στη Βυζαντινή εποχή, αλλά και μεταγενέστερα.

Το δεύτερο μέρος της ομιλίας της περιλάμβανε αποσπάσματα ποιημάτων ανθολογημένα από τη Νεοελληνική ποίηση, που αναφέρονται σε περιόδους της ζωής της μητέρας. Συγκεκριμένα, στη γέννηση και ανατροφή του παιδιού της, στις σπουδές και στη σταδιοδρομία του, στο γάμο του, στον ξενιτεμό του και στον θάνατό του (με ιδιαίτερες αναφορές στην κατοχή και στον εμφύλιο). Τέλος, έγινε μνεία στη Μητέρα Ελλάδα και στη θεσμοθετημένη τιμητική γιορτή της Μητέρας. Παράλληλα, υπήρξε προβολή διαφανειών με πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.
Ενδιάμεσα τραγούδησε και έψαλε ύμνους για τη μητέρα με συνοδεία σαντουριού η κ. Σταυρούλα Κούκουνα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων κ. Ελένη Καρούντζου, ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας κ. Κώστας Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Γιαννακάκος.

Παρευρέθη πλήθος κόσμου και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου. Μεταξύ των επισήμων διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας κ.κ. Κυριακόπουλο και Δημουλά, τον δημοτικό σύμβουλο Υμηττού κ. Δημήτρη Γιαννακούρα, τον δημοτικό σύμβουλο Γορτυνίας κ. Θεοδωρόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Τριπολιτών κ. Τούντα.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρεις προτάσεις του Λάζαρου Λασκαρίδη για να μη χυθεί άλλο αίμα στην πλατεία Δαβάκη

Τον μαχαίρωσε με μίσος γιατί δεν του έδωσε φάρμακα χωρίς συνταγή (vid)