in

Ζήστε χαρούμενες οικογενειακές στιγμές στο ΚΠΙΣΝ – Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σε μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και σε πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων μπορείτε να λάβετε μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απολαμβάνοντας ήρεμες οικογενειακές στιγμές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ιδρύματος για αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ άλλων κηπουρική, skating , yoga και πολλά άλλα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Κηπουροί του Πάρκου 10.30-12.00

Οι μικροί κηπουροί ανακαλύπτουν την αξία των δημητριακών, σπέρνουν σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, φτιάχνουν αλεύρι, συγκομίζουν και γεύονται τα λαχανικά της εποχής και φροντίζουν το λαχανόκηπο μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Για παιδιά 5-9 ετών, έως 30 συμμετοχές – ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Δημιουργική ενόργανη 11.45-13.00

Τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και την μυϊκή συναρμογή!

Για παιδιά 3-6 ετών (έως 20 συμμετοχές)

Παιχνίδια για οικογένειες 13.00- 14.30

Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους

Εξελίσσοντας τον νεαρό αθλητή 17.00-18.15

Ο στόχος της δραστηριότητας είναι η παρακίνηση των νέων παιδιών προς τον αθλητισμό, αλλά και η σωστή καθοδήγηση για την εξέλιξή της αθλητικής κουλτούρας.

Για παιδιά 6–15 ετών, έως 20 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Yoga για Παιδιά 10.45-11.45

Διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 4-12 ετών, έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga

Λαβύρινθος

Το Εργόχειρο της Κουρελούς: Τάκου τάκου ο αργαλειός μου 17.00-20.00

Το σύγχρονο κίνημα της δημιουργικής ανακύκλωσης, γνωστό ως “upcycling”, επαναφέρει αυτήν την ωφέλιμη πρακτική στον χώρο των διακοσμητικών τεχνών.

Σε αυτά τα εργαστήρια οι παραδοσιακές τεχνικές χειρός επαναπροσδιορίζονται στον χρόνο δίνοντας εκ νέου χρήση και αξία στα παλιά εργόχειρα (υφαντική, ταπητουργία, χειρο/δακτυλο-πλεκτική, μακραμέ, καλαθοπλεκτική κ.α.)

Αυτόν τον μήνα οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν με ανακυκλώσιμα υλικά έναν αυτοσχέδιο αργαλειό και υφαίνουν πρωτότυπα χρηστικά πλεκτά με δύο διαφορετικές τεχνικές.

Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ

Roller Skates για παιδιά 15.30- 17.30

Τα πατίνια είναι όλα αυτά μαζί! Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια!

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Για παιδιά 6-12 ετών

Κέντρο Επισκεπτών

Στιβομαχίες 16.00-17.15

Έως 20 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας, για παιδιά 5-10 ετών -Ελεύθερη είσοδος

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σκέψεις για διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία

Συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας: Για τρίτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής (vid)