in

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος»

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  • Αίτηση (δίδεται από την υπηρεσία)
  • Ιατρική βεβαίωση (απαραίτητη προϋπόθεση)
  • Βεβαίωση κατοικίας (ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ –ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 2016)
  • Μία φωτογραφία

ΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 18-20»: 08.30 – 12.30 & 17.30 – 20.30
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΡΑΠΑΚΗ 6»: 08.30 – 12.30 & 17.30 – 20.30
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΙΓΕΩΣ»: 10.00-12.00 & 18.00-20.00
  • ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΟΡΝΕΖΗ): 17.00 – 21.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου για το άθλημα του ποδοσφαίρου
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»: 17.00 – 20.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου για τα αθλήματα του στίβου, προετοιμασία ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρίσκονται στην καθημερινότητα του παιδιού, αφού συμβάλλουν στη σωματική του διάπλαση, στην ψυχική του ισορροπία, στην κοινωνικοποίηση, στη διασκέδαση και στην εκτόνωσή του. Η σωματική άσκηση πρέπει να γίνει συνήθεια στα παιδιά, τρόπος ζωής και αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται από τους γονείς.
Τονίζουμε πως τα αθλητικά προγράμματα των παιδικών τμημάτων του Δήμου, γίνονται από εξειδικευμένους και μόνο Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και είναι τα ακόλουθα:

ΒΟΛΕΪ (6-18 ετών)

Το βόλεϊ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα για τα παιδιά, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα του παιδιού απαιτώντας τη συνολική του συμμετοχή. Διδάσκει στο παιδί να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, αφού πρόκειται για ομαδικό άθλημα. Βελτιώνει τα αντανακλαστικά του, αφού πρέπει να αντιδρά γρήγορα ερμηνεύοντας σωστά τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται από συμπαίκτες, αντιπάλους και μπάλα. Τέλος, η δυνατότητα που προσφέρει το βόλεϊ στο να αναπτύσσει το παιδί όλα τα παραπάνω στοιχεία χωρίς να υπάρχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, το καθιστά αυτόματα πολύ ασφαλές ως άθλημα.

Το πρόγραμμα του βόλεϊ πραγματοποιείται στο ανοιχτό γήπεδο του 10ου Γυμνασίου Καλλιθέας (Αγ. Νικόλαος) και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη προπονήσεων 18/9/2017.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

ΣΤΙΒΟΣ & Τμήμα για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΦΑΑ- ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (6 – 18 ετών)

Ο «βασιλιάς των αθλημάτων» όπως τον αποκαλούν. Σκοπός του παιδικού τμήματος είναι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοπειθαρχία, κοινωνικότητα, ικανότητα συγκέντρωσης, και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Συγχρόνως βελτιώνονται και οι ικανότητές τους όπως η ευλυγισία, η δύναμη, η αντοχή, και η φυσική κατάσταση. Επιπλέον, η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον Κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί να αναπτύξει θετική αυτοαντίληψη, να τονώσει το αυτοσυναίσθημά του και να θέσει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση του με οποιοδήποτε σπορ.

Στο Δημοτικό Στάδιο πραγματοποιούνται επίσης τμήματα για προετοιμασία των υποψήφιων για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης» και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα τις καθορισμένες μέρες και ώρες και στο δημοτικό στάδιο καθημερινά 17:00-20:00. Έναρξη προπονήσεων 11/9/2017.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (6-14 ετών)

Σε ό, τι αφορά στα σωματικά οφέλη, με το ποδόσφαιρο το παιδί αποκτά ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα καθώς και γερά οστά, λόγω των ασκήσεων δύναμης και ευλυγισίας που περιλαμβάνει. Επίσης, εγγυάται πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού στην προπόνησή του εντάσσονται αερόβιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο και το sprint. Με λίγα λόγια, συγκαταλέγεται στα ομαδικά αθλήματα που γυμνάζουν όλο το σώμα του παιδιού! Όσον αφορά τα κοινωνικά οφέλη, το ποδόσφαιρο μαθαίνει στο παιδί την πειθαρχία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, την αποδοχή της ήττας και την όξυνση του πνεύματος, καθώς βοηθάει το παιδί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με άλλους και ταυτόχρονα να διασκεδάζει.

Το πρόγραμμα του ποδοσφαίρου πραγματοποιείται στα γήπεδα 5Χ5 της οδού Φορνέζη και της οδού Σαλαμίνος (πλησίον ΗΣΑΠ Ταύρου) και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη προπονήσεων 11/9/2017.

ΤΕΝΙΣ (6-18 ετών)

Το τένις είναι από τα αθλήματα που δεν περιλαμβάνουν συγκρούσεις και επαφή με τον αντίπαλο, καθώς και από αυτά που βελτιώνουν τον συντονισμό ματιού-χεριού, την ευκινησία και την ισορροπία. Και παρόλο που πρόκειται για ατομικό άθλημα, το παιδί διδάσκεται το αθλητικό πνεύμα.

Το άθλημα αυτό συνιστάται σε παιδιά άνω 6 ετών που έχουν πλέον αποκτήσει την σωματική διάπλαση για να ανταπεξέλθουν στις στάσεις και τις κινήσεις του τένις. Σημαντικό είναι, επίσης, το παιδί να έχει την σωστή ρακέτα για το σώμα του πριν ξεκινήσει μαθήματα τένις.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο γήπεδο τένις της οδού Σαλαμίνος. Εγγραφές και κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθούν σύντομα με ανακοίνωση εντός του Σεπτεμβρίου.

ΡΥΘΜΙΚΗ (6-12 ετών)

Η ρυθμική είναι ένα πολυδιάστατο άθλημα γιατί συνδυάζει γυμναστική και χορό.
Τα παιδιά που κάνουν ρυθμική αποκτούν με τον καιρό περισσότερη ευλυγισία σε όλα τα μέρη του σώματός τους (μέση, ισχία, ώμοι), δύναμη, ιδιαιτέρως στη κοιλιά και τα πόδια και το κυριότερο, την κιναίσθηση. Η κιναίσθηση είναι μια σύνθετη ικανότητα που έχουν τα άτομα, όταν μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις του σώματός τους με αυτές ενός οργάνου. Τέλος αποκτούν αυτοπεποίθηση, αίσθηση του χώρου και του σώματος τους μέσα σε αυτό και καλλιεργείται η έννοια του συντονισμού και συγχρονισμού με τη μουσική.

Το πρόγραμμα της ρυθμικής πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο στην οδό Μεγίστης 20 και αργότερα πρόκειται να δημιουργηθούν νέα τμήματα στο αθλητικό κέντρο της οδού Αραπάκη 6. Είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά και οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη προπονήσεων 11/9/2017.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ (6-12 ετών)

Με την ενόργανη γυμναστική όλο το σώμα αποκτά δύναμη, ευλυγισία και εκφραστικότητα. Βοηθάει την ανάπτυξη του συντονισμού, της ισορροπίας, της βελτίωσης δύναμης και ευλυγισίας αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης της πειθαρχίας και της υπομονής. Είναι η βάση της γυμναστικής για όλα τα αθλήματα.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”right” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Το πρόγραμμα της ενόργανης πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο στην οδό Μεγίστης 20 και αργότερα πρόκειται να δημιουργηθούν νέα τμήματα στο αθλητικό κέντρο της οδού Αραπάκη 6. Είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά και οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη προπονήσεων 11/9/2017.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (4-6 ετών)

Ενισχύει την ανάπτυξη του παιδιού και την αγάπη του για την μουσική μέσα από το τραγούδι, το χορό, το διαδραστικό παιχνίδι και τα μουσικά όργανα. Με τα διαφορετικά είδη μουσικής, το πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με σημαντικές μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός, ο τόνος, η μελωδία ενώ καλλιεργούν σημαντικές σωματικές, κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες.

Το πρόγραμμα της μουσικοκινητικής πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο στην οδό Μεγίστης 20 και αργότερα πρόκειται να δημιουργηθούν νέα τμήματα στο αθλητικό κέντρο της οδού Αραπάκη 6. Είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά και οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη προπονήσεων 11/9/2017.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η τέχνη είναι ωφέλιμη για παιδιά κάθε ηλικίας. Ειδικά για τα παιδιά του δημοτικού που αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες τα προγράμματα εικονικών τεχνών είναι χρήσιμα στο να τα βοηθούν να εκφράζονται καλύτερα. Μέσω της τέχνης τα παιδιά μαθαίνουν να σχετίζονται με τον κόσμο γύρω τους και εξοικειώνονται με την δημιουργική σκέψη. Τονίζουμε πως οι δημιουργικές δραστηριότητες των παιδικών τμημάτων του Δήμου, γίνονται από εξειδικευμένους και μόνο Εκπαιδευτικούς και είναι οι ακόλουθες:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (6-12 ετών)

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, καλλιεργούν τη φαντασία τους και συνεργάζονται δημιουργικά. Αρχίζοντας από κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια εμπιστοσύνης, αυτοσχεδιασμούς και απλές δραματοποιήσεις προχωράμε στη δημιουργία μιας παράστασης.

Με την συμμετοχή του παιδιού σε θεατρικές ομάδες βελτιώνεται η αυτοπεποίθησή του, η αίσθηση της φαντασίας και η αυτό-έκφραση. Μάλιστα, πρόκειται για μία δραστηριότητα που ωφελεί τόσο τα ντροπαλά όσο και τα παιδιά που τους αρέσει να βρίσκονται επί σκηνής.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη μαθημάτων 18/9/2017.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ (6-12 ετών)

Τα παιδιά δημιουργούν κούκλες από απλά υλικά, με διάφορες τεχνικές. Έπειτα, οι κούκλες ζωντανεύουν μέσα από γνωστά παραμύθια ή καινούριες ιστορίες που δημιουργούν και παίζουν τα παιδιά.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη μαθημάτων 18/9/2017.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (6-12 ετών)

Περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες και δράσεις βασισμένες σε ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες. Μέσα από τη ζωγραφική, το ελεύθερο σχέδιο, το κολάζ, τη χαρτοκοπτική τα παιδιά εξοικειώνονται με διάφορα υλικά και μαθαίνουν να συνθέτουν και να δημιουργούν.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη μαθημάτων 18/9/2017.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΗΛΟΥ (6-12 ετών)
Τα παιδιά μέσα από την τέχνη της κεραμικής, παίρνουν µμέρος σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης των συναισθημάτων και των δεξιοτήτων τους. Mε οδηγό τη φαντασία, Οι μικροί μας φίλοι δημιουργούν με τον πηλό τις δικές τους μοναδικές μικρές κατασκευές, δίνοντας τους σχήμα και χρώμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά. Εγγραφές πραγματοποιούνται στα αθλητικά κέντρα. Έναρξη μαθημάτων 18/9/2017.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου – Εξερράγη βόμβα, 20 τραυματίες

ΣΟΚ: 12χρονος βίαζε την 4χρονη αδερφή του