in

«Σινέ Θερινόν» και «Σινέ Τζιτζιφιές» – Μια κινηματογραφική πανδαισία από 27 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου

Καθημερινά από τις 27 Ιουνίου ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται δύο προβολές κινηματογραφικών ταινιών, στις 21.00 στο «Σινέ Θερινόν» (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) και στις 22.00 στο «Σινέ Τζιτζιφιές» (Ηρακλέους και Αχιλλέως, 10ο Δημοτικό Σχολείο).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΩΣ 26/7:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Όταν κοπάσει ο άνεμος» – Γαλλοβελγική-Αρμένικη, έγχρωμη ταινία του 2020, διάρκειας 100′, σε σκηνοθεσία Nora Martirosyan με τους: Grégoire Colin, Hayk Bakhryan.

ΠΕΜΠΤΗ 14/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ο μικρός ταύρος» – Ισπανική, έγχρωμη ταινία του 1985, διάρκειας 122′, σε σκηνοθεσία Λουίς Γκαρσία Μπερλάνγκα με τους: Αλφρέντο Λάμντα, Γκιγιέρμο Μοντεσίνος, Χοσέ Σακριστάν, Σαντιάγκο Ράμος.

Στο μέτωπο του ισπανικού εμφυλίου, τα μεγάφωνα του εθνικού στρατού αναγγέλουν μια γιορτή σε κάποιο κοντινό χωριό, όπου θα γίνει μια ταυρομαχία. Μερικοί στρατιώτες του δημοκρατικού στρατού αποφασίζουν να παρεισφρήσουν στο εχθρικό έδαφος για να κλέψουν τον ταύρο σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή και να μην αφήσουν τον εχθρό να κάνει γιορτή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Νοτρ Νταμ» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 90′, σε σκηνοθεσία Valérie Donzelli με τους: Valérie Donzelli, Pierre Deladonchamps, Thomas Scimeca.

Η Maud Crayon είναι αρχιτεκτόνισσα, μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας τεράστιας παρεξήγησης, νικήτρια του μεγάλου διαγωνισμού του Δήμου Παρισίων για την αναδιαμόρφωση της πλατείας της Νοτρ Νταμ. Μεταξύ αυτής της καινούργιας ευθύνης, της πρόσφατης επανασύνδεσής της με τον νεανικό της έρωτα και πατέρα των παιδιών της, τον οποίο δεν καταφέρνει να παρατήσει εντελώς, η Maud Crayon θα βιώσει μια καταιγίδα. Μια καταιγίδα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για να καταξιωθεί και να απελευθερωθεί.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7/1022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Νοτρ Νταμ» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 90′, σε σκηνοθεσία Valérie Donzelli με τους: Valérie Donzelli, Pierre Deladonchamps, Thomas Scimeca.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ονειρομπελάδες» – Δανέζικη, έγχρωμη, μεταγλωττισμένη animation ταινία του 2020, διάρκειας 81′, σε σκηνοθεσία Κιμ Χάγκεν Τζένσεν και Τόνι Ζινκ. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η 12χρονη Μίνα διαπιστώνει έκπληκτη πως μπορεί να επισκέπτεται το χώρο «κατασκευής» των ανθρώπινων ονείρων και μέσω αυτού επιχειρεί να ελέγξει το υποσυνείδητο της ενοχλητικής θετής αδελφής της Τζένι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ξέρω ποιος είσαι» – Ισπανο-αργεντινική, έγχρωμη ταινία του 2000, διάρκειας 104′, σε σκηνοθεσία Patricia Ferreira με τους: Miguel Angel Solá, Ana Fernández, Roberto Enriquez, Ingrid Rubio, Manuel Manquiña, Mercedes Sampietro, Héctor Alterio.

Η Παλόμα, μια νεαρή ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας κλινικής στη Γαλικία. Πρώτος ασθενής της είναι ο Μάριο, ο οποίος πάσχει από μια διαταραχή της μνήμης, το Σύνδρομο Κορσακώφ, που αποδεικνύεται συναρπαστική περίπτωση για τη γιατρό. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους, η σχέση τους θα πάρει μια αναπάντεχη. Τροπή. Μεταξύ άλλων, η ταινία κέρδισε το Βραβείο Γκόγια καλύτερης μουσικής 2001, και το Βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αβάνκα το 2000.

ΤΡΙΤΗ 19/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Έκθαμβοι» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 99′, σε σκηνοθεσία Σάρα Σουκό με τους: Καμίλ Κοτέν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ερίκ Καραβακά

H δωδεκάχρονη Camille, παθιασμένη με τις τέχνες του τσίρκου, είναι η πρωτότοκη μιας πολύτεκνης οικογένειας.

Οι γονείς της αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια καθολική κοινότητα που πρεσβεύει τον κοινό βίο και την αλληλεγγύη, στην οποία αφοσιώνονται πλήρως. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αποδεχτεί έναν νέο τρόπο ζωής που θέτει σε αμφισβήτηση τις προσωπικές της επιθυμίες, την κοινωνική της ζωή και τους προσωπικούς προβληματισμούς της. Η Camille ξεκινά έναν αγώνα για να ξεφύγει από την επήρεια της κοινότητας, να επανακτήσει την ελευθερία της και να σώσει τα αδέρφια της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Έκθαμβοι» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 99′, σε σκηνοθεσία Σάρα Σουκό με τους: Καμίλ Κοτέν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ερίκ Καραβακά

ΠΕΜΠΤΗ 21/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ο Άνθρωπος που αγαπούσε τον Ίνγκβε» – Νορβηγική, έγχρωμη ταινία του 2008 διάρκειας 90′, σε σκηνοθεσία Stian Kristiansen με τους: Rolf Kristian Larsen, Arthur Berning, Ida Elise Broch, Ole Christoffer Ertvåg, Jørgen Langhelle, Trine Wiggen, Knut Sverdrup Kleppestø, Andreas Cappelen, Vegar Hoel, Mari Langfeldt, Erlend Stene, Lasse Holdhus, Marko Joffern.

Η δράση της ταινίας μας μεταφέρει στο 1989, την εποχή της πτώσης του Κομμουνισμού στην Ευρώπη και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας, στο Στάβανγκερ, ζει ο 17χρόνος Jarle Klepp ο οποίος είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας στο νεανικό punk – rock γκρουπ ‘Mathias Rust Band’. Είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε ένας φυσιολογικός, ίσως λίγο επαναστατικός έφηβος, πολιτικά ενεργός, περιβαλλοντικά συνειδητός και θέλει να είναι η αντιπολίτευση του καθενός, την οποία πιστεύει ότι είναι αξία από μόνη της. Ζει αρμονικά με την οικογένεια, τους φίλους και την κοπέλα του αλλά όλα αυτά σύντομα πρόκειται να αλλάξουν όταν γνωρίζει και ερωτεύεται τον νεοφερμένο στην τάξη του, Yngve.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Επιχείρηση Αρκτική» – Νορβηγική, έγχρωμη ταινία του 2014, διάρκειας 87′, Grethe Boe-Waa με τους: Kaisa Gurine Antonsen, Ida Leonora Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike.

Μια ταινία για την περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν σε ένα έρημο νησί της Αρκτικής. Στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον πατέρα τους, ζουν μια μοναδική περιπέτεια με φόντο τα λευκά τοπία, την ανέγγιχτη φύση και τη σπάνια πανίδα της Αρκτικής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Βασιλιάς Όττο» – Ελληνοαμερικανική-αγγλική, έγχρωμη ταινία του 2021, διάρκειας 82′, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς. Μοντάζ: Γιαν Χέκμαν, Κρις Ιβερσεν.

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ» – Αμερικανική, έγχρωμη, μεταγλωττισμένη animation ταινία του 2019, διάρκειας 94′, σε σκηνοθεσία Κρις Μπάτλερ. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Ο σερ Λάιονελ Φροστ είναι ο μεγαλύτερος κυνηγός μυθικών τεράτων στον κόσμο κι έχει επιτέλους βρει την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου, την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Προβολή ταινίας «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 1963, διάρκειας 91′, σε σκηνοθεσία Jacques Demy με τους: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon, Marc Michel, Mireille Perrey.

Η 17χρονη Ζενεβιέβ ζει με τη χήρα μητέρα της, η οποία έχει ένα κατάστημα με ομπρέλες στο Χερβούργο. Η Ζενεβιέβ είναι ερωτευμένη με τον Γκι, έναν 20χρονο μηχανικό, με τον οποίον σκέφτονται να παντρευτούν. Όταν η μητέρα της μαθαίνει τα σχέδια της, θα εκφράσει τις αντιρρήσεις της, καθώς η Ζενεβιέβ είναι μικρή ακόμη για να σκέφτεται τον γάμο, αλλά και ο Γκι δεν έχει κάποιο σταθερό επάγγελμα, ενώ δεν έχει εκπληρώσει και τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο Γκι πηγαίνει να υπηρετήσει στον πόλεμο της Αλγερίας, αφήνοντας πίσω την Ζενεβιέβ έγκυο χωρίς να το ξέρει…

ΤΡΙΤΗ 26/7/2022

21:00 ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ & 22:00 ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ Επαναλαμβάνεται η προβολή της ταινίας «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» – Γαλλική, έγχρωμη ταινία του 1963, διάρκειας 91′, σε σκηνοθεσία Jacques Demy με τους: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon, Marc Michel, Mireille Perrey.

Διευθύνσεις χώρων θερινού σινεμά:

  • ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ: Πρώην εγκαταστάσεις ΙΚΑ επί της οδού Εσπερίδων.
  • ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ: 10ο Δημοτικό σχολείο (Ηρακλέους & Αχιλλέως).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9570001, Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 15:00 και στο www.kallithea.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η πεθερά που έσφαξε τον αρραβωνιαστικό της κόρης της στην Καλλιθέα, γιατί “δεν τήρησε το λόγο του”

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο ΚΠΙΣΝ