in

Το ΚΕΑΤ συμμετέχει στις εκδηλώσεις με θέμα «Ελευθερία στις διαβάσεις» του δήμου Καλλιθέας

[dropcap]H[/dropcap] 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εστιάζει την προσοχή στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν τις προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”Καλλιθέα”]

Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να βιώνουν την περιθωριοποίηση, τη στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που θα έπρεπε να είναι κοινά σε όλους.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Α.μεΑ. συμμετέχει σε εκδηλώσεις με θέμα «Ελευθερία στις διαβάσεις» του Δήμου Καλλιθέας, προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

α) Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76).

β) Δράσεις ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Κύπρου, στις 12.00.

Συμμετέχουν: ΕΣΑΜΕΑ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και Φάρος Τυφλών Ελλάδας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Συνάντηση Κάρναβου-Μπαλάφα με θέμα τις αντικειμενικές άξιες στην Καλλιθέα

«I Solisti Veneti» στο ΚΠΙΣΝ: Μια συναυλία της φημισμένης ορχήστρας στη μνήμη του μαέστρου Claudio Scimone