in

Αυτά ξεχώρισαν στην Καλλιθέα: 6 προτάσεις για καλό καφέ, φαγητό και ποτό

Όλοι οι Καλλιθεάτες σίγουρα θα συμφωνήσουν πως η πόλη μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές, έχουμε πληθώρα επιλογών για χαλαρό καφεδάκι, brunch αλλά και ποτάκι το βράδυ! Η Lifo ξεχώρισε και ετοίμασε ένα αφιέρωμα για μαγαζιά της Καλλιθέας που όλοι έχουμε επισκεφθεί! Γράψτε μας στα σχόλια ποια μαγαζιά ξεχωρίζετε εσείς…

North Café
Ένα στέκι σταθερή αξία all-day διασκέδασης.

Αν έχεις δει αμερικανικές σειρές τύπου «Φιλαράκια» και αναρωτιέσαι αν τα στέκια όπου η παρέα μαζεύεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας υπάρχουν, τότε το North σού δίνει την απάντηση και αυτή είναι «φυσικά και υπάρχουν!» Στο North Café έχεις την άνεση και την οικειότητα να πας ακόμα και μόνος για να απολαύσεις καφέ, ποτό ή γεύσεις, γνωρίζοντας πως κάποιον θα συναντήσεις για παρέα.

Ο καφές από Samba Cafe coffee roasters παραμένει σταθερή αξία, με blend για όλα τα γούστα και specialty single origin για τους πιο απαιτητικούς και τους καλά εκπαιδευμένους barista να σερβίρουν ό,τι καλύτερο! Το lunch break παίρνει γεύση από τα easy πιάτα που μπορείς να συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές που θα συνοδεύσουν το ποτό σου στην μπάρα ή θα σε χορτάσουν με νόστιμες συνταγές σε ένα βραδινό ραντεβού.

Όσο για το ποτό, η ενημερωμένη κάβα και η λίστα κοκτέιλ πάνε με τη διάθεση του χώρου και, φυσικά, με τη μουσική, που κινείται σε ρυθμούς φανκ, σόουλ, τζαζ και μπλουζ, απαντώντας στην ανάγκη για πραγματική διασκέδαση. Αυτή, άλλωστε, είναι στις αδιαπραγμάτευτες αξίες του North Café, με τα Σάββατα να αφιερώνονται στα ελληνικά ακούσματα και το καθιερωμένο πάρτι να ξεσηκώνει μέχρι το πρωί.

Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040, FacebookInstagram

Mandragoras
Η αλήθεια των γεύσεων σε έναν φιλόξενο χώρο που σε κερδίζει.

Εκείνο που ίσως κάνει την ελληνική κουζίνα να ξεχωρίζει είναι η οικειότητα που σου δημιουργεί μέσα από συνταγές που κάτι σου θυμίζουν. Στον Μανδραγόρα, η ελληνική γαστρονομία με αναφορές σε ολόκληρη την κουζίνα της Μεσογείου παρουσιάζεται σε μια ειλικρινή εκδοχή, όπου τα υλικά συνδυάζονται αρμονικά, τιμώντας την κάθε εποχή. Με πρώτες ύλες που καταφθάνουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και εκλεκτές επιλογές από παραδοσιακά προϊόντα άλλων χωρών, ο σεφ Μάκης Κουτσονίκας δημιουργεί ένα μενού με πιάτα που έχουν καθιερωθεί και εμπλουτίζεται καθημερινά με συνταγές που προκύπτουν από την εποχικότητα των υλικών και τη φρεσκάδα της γεύσης τους.

Στις must επιλογές θα βρεις τη σιγοψημένη πανσέτα με σάλτσα honey bbq που θα σε ενθουσιάσει, αλλά και τα φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια πορτσίνι που παρασκευάζονται στην κουζίνα του Μανδραγόρα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό. Εξαιρετική είναι η σαλάτα με την καπνιστή μελιτζάνα, τη μοτσαρέλα, τα κουκουνάρια και τα ντοματίνια, ενώ οι καθημερινές προτάσεις αποτελούν μικρές γευστικές εκπλήξεις.

Στη συνοδεία θα βρεις καταπληκτικές επιλογές από χύμα κρασί όπως μοσχάτο Αλεξάνδρειας, μοσχοφίλερο ή ξινόμαυρο αλλά και εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Τα αποστάγματα δεν λείπουν, με το ούζο και το τσίπουρο να αποτελούν σταθερές αξίες, αναδεικνύοντας τις γεύσεις των μεζέδων.

Όσο για το κλείσιμο, τα γλυκά του Μανδραγόρα είναι ιδανικός επίλογος και έρχονται κερασμένα μαζί με λικεράκι για να ολοκληρώσεις ιδανικά τη γευστική εμπειρία. Ένας χώρος φιλόξενος που δημιούργησε ο Μάκης Κουτσονίκας με τα αδέλφια του Βασίλη και Ελένη, μεταφέροντας την εμπειρία ετών στον χώρο της γαστρονομίας αλλά και όλη την αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, που είναι διάχυτη στον Μανδραγόρα.

Ο χώρος, το όνομα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το φυτό με τις θεραπευτικές αλλά και μεταφυσικές ιδιότητες, συνδυάζει vintage διακοσμητικά στοιχεία με το παραδοσιακό ύφος σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί σήμα κατατεθέν της φιλοσοφίας του. Στον Μανδραγόρα αυτή η φιλοσοφία βασίζεται στις συνεχείς γευστικές δοκιμές, δημιουργώντας μια γαστρονομική πρόταση, η οποία θα σε κατακτήσει.

Γαλάτειας 1 & Ευαγγελιστρίας, Καλλιθέα, 213 0441222. www.mandragoras-restaurant.grFacebookInstagram

Willy’s
Το απόλυτο σημείο αναφοράς που θα αγαπήσεις στην Καλλιθέα.

Αν έχεις ζήσει στην Καλλιθέα, σίγουρα το γνωρίζεις, αν όχι, αυτή την ξεχωριστή εμπειρία σίγουρα δεν πρέπει να τη χάσεις. Ο λόγος για το Willy’s, που εδώ και 30 χρόνια νοστιμίζει τα βράδια μας και στεγάζει κάθε λογής φρέσκες και δοκιμασμένες παρέες. Μια και είπα «φρέσκες», επειδή το καλό φαγητό είναι κομμάτι της ιδιαίτερης κουλτούρας μας, όλα τα υλικά του είναι προσεγμένα και άριστης ποιότητας. Η οικογένεια Αποστολίδη, άλλωστε, που ασχολείται με την τέχνη του καλού dining ήδη από το 1973, ξέρει πως αν δεν βάλεις μεράκι, το «γλυκό» δεν θα πετύχει.

Ο φιλόξενος αυτός χώρος σε περιμένει με jazzy ήχους κάθε βράδυ, εκτός Δευτέρας, από τις 20:00, και αν πας Παρασκευή ή Σάββατο καλό θα ήταν να έχεις κλείσει από πριν. Το μενού του έχει διάφορες προτάσεις που κάθε εποχή συμπληρώνονται από πιάτα εμπνευσμένα από τα υλικά που ευδοκιμούν την εκάστοτε περίοδο. Εσύ, όταν πας, μάλλον δεν θα ξέρεις τι να πάρεις και ευτυχώς ο γλυκύτατος σεφ και ιδιοκτήτης τα προτείνει όλα.

Εμείς για αρχή πήραμε τη γευστικότατη ψητή πατάτα φούρνου από το νέο Fitness Menu, συνοδεία μαύρης καπνιστής μπίρας. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε μια πίτσα Μαργαρίτα, όπου συμπληρώσαμε πεπερόνι, αλλά και τη Viva Italia, καθότι λάτρεις του προσούτο. Επειδή ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι το grill, απολαύσαμε ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου και, φυσικά, το Willy’s Burger. Από τις σαλάτες, διαλέξαμε τη δροσερή Λιακάδα, ενώ για γλυκό δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στη χειροποίητη Μπόμπα σοκολάτας, που απλώς είναι «μπόμπα».

Δημοσθένους 54, Καλλιθέα, 2109587891, www.willys.grFacebookInstagram

Italus
All-day brunch & aperitivo bar

Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας στη ζωή σας; Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε πόσο δυνατό είναι το αποτύπωμα του έρωτά σας! Ελάτε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να φωτογραφηθείτε με τον σύντροφό σας κάτω από τα «Φτερά της Αγάπης», στο υπέροχο εικαστικό illustration «Wings of Love», που έχει εγκαταστήσει το Italus στον χώρο του και διαδώστε παντού την αγάπη σας. Στείλτε την πιο δυνατή δήλωση αγάπης live από το Italus και κερδίστε υπέροχα δώρα που θα μοιραστείτε με εκείνον.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα. Ανοιχτά από 07:30 π.μ μέχρι αργά το βράδυ. Italus.grFacebookInstagram

Street 211
Μια street style πρόταση γεύσης για κάθε στιγμή της ημέρας.

Κάποιες φορές η υψηλή ποιότητα αποκαλύπτεται σε καθημερινές συνταγές που μοιάζουν απλές, αλλά η γεύση τους έχει κάτι που σε κάνει να ενθουσιάζεσαι. Το Street 211 είναι μια περίπτωση easy κουζίνας που θα σου έρθει αυθόρμητα στο μυαλό κάθε φορά που θέλεις να χορτάσεις με ένα νόστιμο πιάτο.

Ξεκινώντας από το πρωί με έναν πολύ προσεγμένο καφέ, το Street 211 θα σε καλοδεχτεί σε ένα περιβάλλον οικείο, με βιομηχανική ατμόσφαιρα, που γρήγορα γίνεται στέκι σου. Όλη μέρα η κουζίνα ετοιμάζει νόστιμα πιάτα, με την κρέπα να κλέβει τις εντυπώσεις σε όποια εκδοχή κι αν τη δοκιμάσεις, είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές δημιουργίες. Εκτός από τις προτάσεις του Street 211, μπορείς να κάνεις τον δικό σου συνδυασμό, επιλέγοντας ανάμεσα σε ολόφρεσκα υλικά που καταφθάνουν καθημερινά στον χώρο.

Στα must-try και το club sandwich που πηγαίνει αυτό το κλασικό πιάτο ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντάς σου μια νόστιμη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας. Στο μενού θα βρεις εξαιρετικά μπέργκερ, ζυμαρικά και σαλάτες, αλλά και χειροποίητα γλυκά για να συνοδεύσεις τον καφέ ή να κλείσεις το γεύμα σου. Μέσα σε ένα street style περιβάλλον, το Street 211 σε καλεί να απολαύσεις easy πιάτα που ανεβάζουν το καθημερινό γευστικό επίπεδο.

Κι επειδή όλα όσα προσφέρει μπορείς να τα απολαύσεις και σε take away ή delivery, σε λίγες μέρες θα μπορείς, μέσα από την εφαρμογή street 211 app, να παραγγείλεις ό,τι επιθυμείς, γρήγορα και απλά. Πρόσεξε, όμως, να το γευτείς αργά και απολαυστικά!

Θησέως 211, Καλλιθέα, 211 111 8491, FacebookInstagram

Drunk Duck
Εδώ η πάπια είναι στο επίκεντρο, πάντα σε διαφορετικές εκδοχές…

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους, εμπνευσμένο από ταινίες του Tιμ Μπέρτον, μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck την τελευταία τριετία κατάφερε να γίνει το μοναδικό «διαφορετικό στέκι» της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης στην περιοχή. Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας, ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.

Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ μετα τις 18:30 μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση και ακούσματα ’80s, φανκ, σόουλ και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks καθημερινά. Πολλές εκπλήξεις θα βρεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, βραδιές με σαξόφωνο και ειδικά events με γνωστά ονόματα στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις πραγματικά να τα δοκιμάσεις όλα!

Ελευθερίου Βενιζέλου 134, Καλλιθέα, 210 9533613. FacebookInstagram

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Περιγραφή-σοκ για τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο ένας της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε με το σίδερο»

Δικηγόρος 8χρονης: «Ένας εκπαιδευτικός της είπε, επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;»