in

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: «Ελευθερίου Βενιζέλου» ή «Θησέως», τι προτιμάτε;;;

Οι μετονομασίες δρόμων δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, η ιστορία συνεχώς εξελίσσεται άρα και οι ονομασίες των δρόμων όπως είναι λογικό θα αλλάζουν

Όσο και αν ψάξαμε, όσους παλιούς ρωτήσαμε όλοι θυμούνται την κεντρική λεωφόρο της Καλλιθέας να ονομάζεται επίσημα από παλιά “Ελευθερίου Βενιζέλου” και όχι “Θησέως” αν και σχεδόν κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν αναφέρεται έτσι σε αυτή. Πολλές φορές ακόμα και οι ταμπέλες και κάρτες επαγγελματιών αναγράφουν -έστω και σε παρένθεση-“Θησέως”.

Ωστόσο πολλά ΜΜΕ τις περισσότερες φορές στα ρεπορτάζ την αποκαλούν με το επίσημο όνομα της δηλαδή “Ελευθερίου Βενιζέλου”.

Οι μετονομασίες δρόμων δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, η ιστορία συνεχώς εξελίσσεται άρα και οι ονομασίες των δρόμων όπως είναι λογικό θα αλλάζουν!  Δεν μπορείς όμως να αλλάζεις ονομασίες ιστορικών δρόμων που είναι δεμένες με την ιστορία της πόλης. Φανταστείτε να αλλάξει όνομα η οδός Ερμού στο κέντρο της Αθήνας (ονομασία από τον Ερμή, αγγελιαφόρο των Θεών και προστάτη του εμπορίου), ή η Champs-Elysées στο Παρίσι, ή είναι δυνατόν να μετονομαστεί η Abbey Road στο Λονδίνο (όπου βρισκόταν το θρυλικό στούντιο Abbey Road Studios, όπου οι Beatles ηχογράφησαν το 11ο άλμπουμ τους με τον τίτλο Abbey Road), έτσι και ο Θησέας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Καλλιθέας καθώς είναι και το έμβλημα της πόλης μας ο μεγάλος αυτός ήρωας της Ελληνικής μυθολογίας.

Η αλήθεια είναι πως μετά από υπόδειξη αναγνώστη ανακαλύψαμε πως υπάρχει ένα μικρό δρομάκι με το όνομα Θησέως στην αρχή της Καλλιθέας πριν την γέφυρα του Κουκακίου, σίγουρα όμως δεν αρκεί. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες μια τέτοιας συζήτησης, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα όπου ο διάλογος είναι και πιο έντονος, εσείς τι προτιμάτε “Ελευθερίου Βενιζέλου” ή “Θησέως”;;;

Αν θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε στην παρακάτω ψηφοφορία: 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Την παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα στο ασανσέρ και… δείτε τι έγινε! (vid)

Μοντέλο από το Αζερμπαϊτζάν έκανε tattoo με λάθος μετάφραση και γίνεται παγκόσμιο viral