in

Εγκληματική ομάδα Αλβανών ηλικίας από 22 έως 33 ετών στην Καλλιθέα

[dropcap]E[/dropcap]γκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, έκανε διαρρήξεις και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, πέντε Αλβανοί, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα συνεργοί τους.

Ειδικότερα, ένας 18χρονος Έλληνας, που είναι φυλακισμένος και έντεκα Αλβανοί οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, έκαναν ληστείες σε βάρος ανήλικων κυρίως ατόμων, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

Από την πολύμηνη έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 41 περιπτώσεις κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην δεύτερη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της συμμορίας.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Λασκαρίδης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα»: «Διοικητική απραξία και προκλήσεις από τον Κάρναβο»

Θρίλερ με τον 23χρονο Ρομά που ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του 11χρονου – Είναι όντως ο δράστης;