in

Κατέθεσε ένσταση η Καλλιθέα για να πάρει 2 βαθμούς ακόμα

[dropcap]H[/dropcap] Καλλιθέα μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης κατέθεσε ένσταση κατά της ομάδας της Άρτας, η οποία κινδυνεύει με μηδενισμό στο ματς και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Στην κατάθεση ένστασης κατά της ΑΕ Καραϊσκάκης προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, η Καλλιθέα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Πέμπτης (21/12), στην οποία υποστηρίζει πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Άρτας είναι ανασφάλιστοι! Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και εκείνοι με ένσταση κατά της Καλλιθέας, στην οποία υποστηρίζουν πως η ομάδα της Αθήνας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό. Από την ΕΕΑ, πάντως, έχει ανακοινωθεί πως η Καλλιθέα έχει κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι όντως η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει επιλέξει – όπως και ο Απόλλων Πόντου – να ασφαλιστούν οι ποδοσφαιριστές τους μόνο στο ΙΚΑ, κάτι που είναι αντίθετο με όσα προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και ο ΚΑΠ.

Μάλιστα στη φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, έχει γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρη αυτή η υποχρέωση και δεν παραπέμπει απλώς στις διατάξεις του ΚΑΠ και της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκτός από την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι ομάδες με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα έχουν αποδεχθεί και το κοινό συμβόλαιο στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα η μη τήρηση των προβλέψεών του μπορεί να επιφέρει ακόμη και αποβολή από το πρωτάθλημα αν περάσει διάστημα τριών μηνών χωρίς την καταβολή των υποχρεώσεών τους.

Η υπόθεση της ένστασης αναμένεται να απασχολήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τον αθλητικό δικαστή και εκεί να κριθεί τελικά ακόμη και η παραμονή, ή όχι της ΑΕ Καραϊσκάκης στο πρωτάθλημα. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να απασχολήσει και τον Απόλλωνα Πόντου, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατηγορία σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ξάνθη: Έσφαξε την 18χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε!

Γήπεδα Περόνια: Ένα όνειρο ετών, έγινε πραγματικότητα