in

Μεγάλο «μπαμ» από τη Γαλλία, πέταξε εκτός μεταλλίων τις ΗΠΑ

Η Γαλλία έριξε την πιο μεγάλη «βόμβα» του Μουντομπάσκετ 2019, καθώς επικράτησε των ΗΠΑ στον σημερινό προημιτελικό με 89-79, για να πάρει την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης και να πετάξει εκτός το μεγάλο φαβορί για το χρυσό.

Οι «τρικολόρ» έδειξαν από την αρχή στους Αμερικανούς ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα τους, αλλά φρόντισαν να τους περάσουν και το μήνυμα πως θα διεκδικήσουν στα ίσα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, κάτι που κατάφεραν με πειστικό τρόπο.

Ιστορική νίκη για τους Γάλλους, που οδηγούν τους Αμερικάνους στην πρώτη τους ήττα στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το 2006 και την ήττα από την εθνική Ελλάδας. Για την ομάδα του Βενσάν Κολέ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φουρνιέ με 21 πόντους και τον ακολούθησε ο Ντε Κολό με 18.

Ο Μίτσελ είχε 29 και διασώθηκε από πλευράς ΗΠΑ, ωστόσο η παρουσία του δεν έφτανε για να δώσει το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Έτσι, μπήκε τέλος στο 70-0 σερί των Αμερικανών, το οποίο έτρεχαν από τη Σαϊτάμα.

Έτσι, η Γαλλία πηγαίνει στους «4» με… προίκα ένα μεγάλο αποτέλεσμα, ώστε να αντιμετωπίσει την Αργεντινή, η οποία με τη σειρά της είχε πετάξει από χθες εκτός συνέχειας το έτερο μεγάλο φαβορί, τη Σερβία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μαζί με τον καφέ παίρνεις και το φορεμένο εσώρουχό της: H ξανθιά του τελικού του Champions League ξαναχτυπά! (vid)

Τα χαρακτηριστικά του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων σε σχέση με το μηχανικό