http://www.filathlos.gr/olympiakos/373543-binteo-koitaxe-sta-matia-ten-mpartselona-0-0-o-olympiakos
in

Με τσαμπουκά ο Θρύλος πήρε θετικό αποτέλεσμα από την Μπαρτσελόνα των αστεριών! (vid)

[dropcap]T[/dropcap]ο να παίρνει μια ελληνική ομάδα ισοπαλία από έναν αντίπαλο σαν την Μπαρτσελόνα, ασφαλώς και δεν είναι συνηθισμένο γεγονός.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε απόψε στο Καραϊσκάκη να εξουδετερώσει όλα τα ατού των Καταναλών με σωστή τακτική από τον Τάκη Λεμονή και υπερπροσπάθεια από όσους παίκτες του αγωνίστηκαν και να πάρει με το 0-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον πρώτο του βαθμό στο Champions League.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”athlitika”]

Αν αναλογιστεί κανείς τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα , αλλά και ορισμένα ανάποδα αποτελέσματα που έχει φέρει και τον έχουν κρατήσει πίσω στη βαθμολογία, το αποτέλεσμα με το ισπανικό μεγαθήριο είναι κάτι σαν θρίαμβος…

Για μισή ώρα στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έψαξε το γκολ με αξιώσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η ισπανική ομάδα πίεσε ψηλά την «ερυθρόλευκη» άμυνα και κατάφερνε με σχετική ευκολία να έχει υψηλά ποσοστά κατοχής κάτι που ήταν αναμενόμενο…

Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της, όμως ο Προτό ήταν θετικός σε καίριες φάσεις των Καταλανών και απέτρεψε το γκολ στο 3΄σε σουτ του Σεμέδο, στο 20΄σε πλασέ του Μέσι και κυρίως στο 28΄ξανά σε μια προσπάθεια του Αργεντίνου αρχηγού της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός με μαζική άμυνα κατάφερε να μην δεχθεί γκολ σ΄αυτό το διάστημα και από το ημίωρο και μετά άρχισε να βγαίνει στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποιες αντεπιθέσεις και σε δύο περιπτώσεις ο Φορτούνης (που έπαιζε σέντερ φορ και όχι στην κλασική του θέση ως «δεκάρι») είχε δύο ισάριθμα σουτ που απείλησαν την εστία των φιλοξενουμένων.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός κέρδισε ότι δεν έφαγε γκολ από την πίεση στο πρώτο ημίωρο παρά την υψηλή κατοχή από την ισπανική ομάδα, ενώ έδειξε πως αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο δεύτερο θα μπορούσε να έκανε και την ζημιά…

Ολ ΄αυτά βεβαίως με άκρως αμυντική τακτική,δηλαδή με τον Φορτούνη σαν «εννιάρι», τον Φιγκέιρας δεξί χαφ μπροστά από τον Ομάρ και τον Ταχτσίδη, τον Ρομαό και τον Οτζίτζα να παίζουν πολύ κλειστά και να μην επιτρέπουν στους Ισπανούς να περάσουν την μπάλα κάθετα στην περιοχή του Προτό παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Ο Ολυμπιακός έμεινε σταθερά κλειστός στις γραμμές του για να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να γίνει απειλητική και τα κατάφερε ως το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρ΄ ότι οι Καταλανοί είχαν ξανά την κατοχή στα πόδια τους για το μεγαλύτερο διάστημα έκαναν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Προτό.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν μακράν ο πιο σταθερός του Ολυμπιακού καθώς εξουδετέρωσε τις δύο από τρεις φαρμακερές επιθέσεις των Ισπανών με τον Σουάρες (στο 80΄) και τον Μέσι (στο 91΄) και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Η πιο μεγάλη φάση πάντως είχε γίνει νωρίτερα (62′) όταν ο Μέσι με τον Σουάρες είχαν μπερδευτεί μεταξύ τους και έχασαν ένα απ τα γκολ που δεν χάνονται…

Ο Τέιλορ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ταχτσίδη, Σέρζι Ρομπέρτο, Ένγκελς, Φιγκέιρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (75΄Ζιλέ), Καρσελά, (78΄Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης (83΄Τζούρτζεβιτς)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα (45΄Ντεουλοφέου) Μπουσκέτς, Παουλίνιο(62΄Ράκιτιτς), Σέρζι Ρομπέρτο – Μέσι, Σουάρες, Ντένις Σουάρεθ(76΄Αντρέ Γκόμεζ)

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Καλλιθέα: Με την συμπλοκή στην Δαβάκη φέρεται να έχει σχέση ο δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Μια πιτσαρία με βίγκαν επιλογές στην Καλλιθέα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας!