in

Τελειώνει το Τσάμπιονς Λιγκ όπως το ξέρουμε;

[dropcap]A[/dropcap]πό φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ έχει μπει σε μια νέα του μορφή, με απώτερο στόχο να ευνοούνται οι ομάδες από τις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία βγάζουν από τέσσερις ομάδες απευθείας στους ομίλους, οι Γάλλοι έχουν τρεις συμμετοχές γκαραντί και αυτή η μεταστροφή που επιχειρήθηκε έχει λόγο.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”viral”]

Εδώ και χρόνια κυκλοφορεί ως δαμόκλειος σπάθη η δημιουργία μιας «κλειστής» λίγκας από συγκεκριμένες ομάδες. Επί σειρά ετών, η Μπάγερν με τη Γιουβέντους πάλευαν για κάτι τέτοιο, ενώ έχουν γίνει και προσπάθειες από «μικρότερους» συλλόγους για μια εναλλακτική διοργάνωση που θα «χτυπούσε» το Τσάμπιονς Λιγκ. Πάνω που πιστέψαμε ότι οι «μεγάλοι» θα ηρεμούσαν με τις ευεργετικές αλλαγές της ΟΥΕΦΑ υπέρ τους, ήρθαν οι πληροφορίες του Football Leaks να ταράξουν τα νερά.

Το Football Leaks ξεκίνησε να δραστηριοποιείται διαδικτυακά μέσω ενός blog και απαρτίζεται από δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους του αθλητισμού, που έχουν στόχο να βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Φυσικά, ουδείς γνωρίζει ποιοι βρίσκονται στην υπηρεσία του site, το οποίο κέρδισε γρήγορα την εκτίμηση του κοινού μέσω των αποκαλύψεων που έκανε.

Γι’ αυτό έχει πετύχει συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ σαν το Spiegel, ώστε να αναδημοσιεύονται τα σημαντικότερα δημοσιογραφικά ευρήματά του.

Μεταξύ πολλών άλλων, το Football Leaks διέρρευσε ότι το 2021 (που τελειώνει η τριετής συμφωνία με το Τσάμπιονς Λιγκ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα) 16 μεγάλοι σύλλογοι ετοιμάζουν το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα!

Θα είναι στο πρότυπο της μπασκετικής Ευρωλίγκας και επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μίλαν, η Αρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά Μπάγερν με Γιουβέντους. Στην πορεία των συζητήσεων προστέθηκαν οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν και όλες μαζί οι έντεκα θα επιδιώξουν ένα 20ετές εγγυημένο συμβόλαιο στη διοργάνωση, από την οποία δεν θα μπορούν να υποβιβαστούν!

Σύμφωνα με τον Spiegel, θα κληθούν ακόμη οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Ιντερ, Μαρσέιγ και Ρόμα, ώστε να φτιαχτεί η Σούπερ Λίγκα της Ευρώπης. Και αν αυτό το project ξεκινήσει το 2021, σύντομα θα υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση της πρώτης κατηγορίας και παράλληλα δημιουργία μιας δεύτερης, ώστε να απαξιωθεί πλήρως η ΟΥΕΦΑ που διαθέτει το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ομάδες που φέρονται ως εμπλεκόμενες, διαψεύδουν κατηγορηματικά, όμως η ΟΥΕΦΑ ανησυχεί, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω στους «μεγάλους». Εκτός κι αν τους δώσει και αυτή εγγυημένα συμβόλαια, οπότε θα χαθεί το σημερινό νόημα της διοργάνωσης, που θέλει τους καλύτερους να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ιλιγγος με τα χρήματα που πήραν οι πρώην Survivors για να μπουν στο Nomads

Παρέμβαση της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου σε γραφεία της Χ.Α.