in

Υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εισηγείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) εισηγείται τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League. Πριν από λίγα λεπτά, η ΕΕΑ ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της (μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ).

Η Επιτροπή εισηγείται την ανάκληση των πιστοποιητικών συμμετοχής των δύο ΠΑΕ στο πρωτάθλημα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ξάνθη, «ανακαλεί, κατά πλειοψηφία (3/2), το χορηγηθέν πιστοποιητικό συμμετοχής, θεωρουμένου ως μηδέποτε εκδοθέντος και συνεπώς η ανάκληση αναφέρεται στον χρόνο έκδοσής του, δεδομένου ότι η παραβατική συμπεριφορά της ΠΑΕ υπήρχε κατά τον χρόνο έκδοσης, χωρίς να είναι γνωστή στην ΕΕΑ».

Επίσης, «δέχεται, κατά πλειοψηφία (4/1), ότι οι ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέλεσαν τις παραβάσεις του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999, οι οποίες, κατά πλειοψηφία (4/1), χαρακτηρίζονται ως “Βαρείες”».

Το σχετικό πόρισμα αναμένεται να σταλεί από την ΕΕΑ στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου τα οποία θα αποφασίσουν για τις ποινές.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», σχολίασε, στο Twitter, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονης από την Καλλιθέα – Παρακαλούμε για ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί από την Καλλιθέα