in

Γραφείο και κουζίνα: Έξυπνα tips για μία εμπνευσμένη διακόσμηση!

[dropcap]O[/dropcap]λοι θέλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνουμε τους χώρους που περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας. Ένας φρέσκος αέρας αλλαγής πάντα φέρνει θετικά αποτελέσματα καθημερινά τόσο στην ενέργεια όσο και στην ψυχολογία μας. Αισθανόμαστε περισσότερο δημιουργικοί, χαλαροί και ήρεμοι όταν μπορούμε να απολαμβάνουμε τις δραστηριότητές μας σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αποπνέει στοιχεία της προσωπικότητάς και της αισθητικής που μας διακρίνει.

Ψάξαμε και βρήκαμε έξυπνα tips για να είστε προετοιμασμένοι πριν έρθει η μεγάλη στιγμή για μικρέ ή μεγάλες αλλαγές στο γραφείο μας αλλά και στην κουζίνα του σπιτιού μας!

Tips για το Γραφείο

Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα.

Ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετήσετε το γραφείο σας αλλά και τις διαστάσεις του χώρου που θα το «φιλοξενήσει», επιλέξτε και το κατάλληλο έπιπλο. Με μεγάλη ή μικρή επιφάνεια, σε γωνιακό σχήμα ή μακρόστενο, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για το βασικό στοιχείο της διακόσμησης του χώρου, οπότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προσθέστε μια αναπαυτική καρέκλα που θα ξεκουράζει το σώμα σας αλλά και διάφορα χρηστικά μικροέπιπλα όπως συρταριέρες και ερμάρια, κατάλληλα για να αποθηκεύετε έγγραφα και αντικείμενα για τη δουλειά σας.

Δώστε ενέργεια με χρώμα.

Θα συμφωνήσετε βέβαια ότι το γραφείο σας είναι ο χώρος εκείνος που πρέπει να αυξάνει την αποδοτικότητα στην εργασία σας όπως επίσης αποτελεί την πηγή της δημιουργικότητας και της έμπνευσης που σίγουρα χρειάζεστε. Για να το πετύχετε, ανακαλύψτε την ευεργετική επίδραση των χρωμάτων στη ψυχολογία σας. Ωστόσο, έχετε υπ’ όψη σας ότι το μπλε είναι το χρώμα που σχετίζεται με την αυτοσυγκέντρωση, το πράσινο με την καινοτομία και το κίτρινο με την αυτοπεποίθηση! Αξιοποιήστε το χρώμα στο χώρο σας και δείτε τη διαφορά στην διάθεσή σας.

Tips για την Κουζίνα

Σκεφτείτε το στυλ της κουζίνας σας.

Μοντέρνο ή κλασσικό; Με λιτές και απλές γραμμές ή με μια νότα ρομαντισμού που παραπέμπει σε άλλες εποχές; Επιλέγοντας το ύφος επίπλωσης της κουζίνας σας, σκεφτείτε ότι πρέπει να δένουν αρμονικά με την επίπλωση που έχετε επιλέξει στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού σας. Μην διστάσετε να συμβουλευτείτε έμπειρους διακοσμητές σε εταιρείες κατασκευής επίπλων ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις διαστάσεις του χώρου σας.

Δημιουργήστε αποθηκευτικές λύσεις.

Όσο μικρός ή μεγάλος και αν είναι ο χώρος της κουζίνας μας, το μόνιμο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί είναι πώς θα ανακαλύψουμε αποθηκευτικούς χώρους για να χωρέσουμε όλα τα κουζινικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα και τρόφιμα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Εσείς έχετε σκεφτεί τη λύση που δίνουν τα ράφια ή οι μπάρες στους τοίχους; Το όφελος που προσφέρουν είναι διπλό: Και τοποθετούμε σκεύη και αντικείμενα που θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτά αλλά και δίνουμε ξεχωριστό στυλ στον χώρο μας αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σαν μία εναλλακτική διακοσμητική άποψη! Εάν όμως είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε περισσότερο στα έπιπλα της κουζίνας σας μπορείτε να επιλέξετε συρόμενα συρτάρια με μεγάλο βάθος, γωνιακά ντουλάπια για να μην μένει ανεκμετάλλευτο κανένα εκατοστό!

Συμβουλευτείτε τους κορυφαίους!

Τη λύση για να διαμορφώσουμε το γραφείο και την κουζίνα μας με ποιοτικά έπιπλα και απαράμιλλο design, τη δίνουν κατασκευαστές επίπλων με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Η εταιρεία επίπλων Θεοδωρίδης έχει χαράξει τη δική της πορεία 35 χρόνια τώρα στον χώρο του επίπλου και σας προσφέρει λύσεις για την κουζίνα και το γραφείο σας με έπιπλα υψηλής αισθητικής που συνδυάζουν αρμονικά τη διαχρονικότητα με τον μοντέρνο σχεδιασμό

Περισσότερες πληροφορίες www.theodoridi.com

Προσοχή! Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Άντρας βγήκε με στρώμα θαλάσσης στο πλημμυρισμένο Μενίδι (vid)