in

Η σημασία του φωτισμού στο σπίτι μας

[dropcap]T[/dropcap]α φωτιστικά εσωτερικού χώρου είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για το σπίτι μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αγορά φωτιστικών. Τα είδη, τα στυλ και τα χρώματα είναι σημαντικό να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μας και να δένουν αρμονικά με αυτόν.

Ας δούμε μερικές συμβουλές για τον κατάλληλο φωτισμό του σπιτιού μας

  • Οι περισσότεροι διακοσμητές χρησιμοποιούν πλέον ράγες φωτισμού, αντί για τα συμβατικά φωτιστικά, στα μικρά δωμάτια. Ο τύπος αυτός έχει σχεδόν τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλά μικρά και όμορφα φώτα που, σε σχέση με τα μεγάλα, μπορούν να ενσωματωθούν σε μικρούς χώρους πολύ καλύτερα με τις ράγες. Αν, μάλιστα, βάψετε και τους τοίχους σας σε ανοιχτά χρώματα, τότε θα δώσετε την αίσθηση ότι το δωμάτιο «επεκτείνεται».
  • Ένας άλλος πολύ δημοφιλής τρόπος για να διακοσμήσετε μικρά δωμάτια είναι να κρεμάσετε καθρέπτες πάνω σε λευκούς τοίχους. Αυτή η απλή και οικονομική τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πετυχαίνοντας πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Συνδυάστε τους με φωτιστικά οροφής, αλλά και φώτα που στοχεύουν στους λευκούς σας τοίχους και τους αναδεικνύουν. Οι γυαλιστερές επιφάνειες, τα γυάλινα διακοσμητικά και οι καθρέπτες αντανακλούν το φως και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.
  • Για να αλλάξετε οπτικά το μέγεθος ενός δωματίου, οδηγήστε το φως προς πολλές κατευθύνσεις και επιλέξτε διαφορετικές εντάσεις. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση είναι τα χωνευτά φωτιστικά, φώτα δηλαδή που μπαίνουν μέσα σε κάποιο άνοιγμα της οροφής ή του τοίχου σας. Τα χωνευτά φώτα έχουν το προνόμιο ότι δεν «εισβάλουν» μέσα στον χώρο. Για να κάνετε τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι χρησιμοποιήστε χωνευτά φώτα οροφής σε συνδυασμό με μοντέρνα φώτα τοίχου και επιδαπέδια φώτα, όλα χωνευτά.
  • Ένας άλλος τρόπος για να επεκτείνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο είναι να οδηγήσετε το φως στο ταβάνι χρησιμοποιώντας ράγες φωτισμού σε συνδυασμό με φωτιστικά στο πάτωμα και στον τοίχο. Το λευκό και δυνατό φως που κατευθύνεται στο ταβάνι κάνει πάντα έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός.
  • Τα μοντέρνα φωτιστικά οροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να οδηγήσουν μια δέσμη φωτός σε κάποιον διάδρομο ή χολ, με διαφορετικές γωνίες. Αν προσαρμόσετε σωστά τη γωνία, μπορείτε να «ανοίξετε» τους στενούς χώρους και να τους κάνετε πιο ελκυστικούς και φιλικούς.
  • Τέλος, αν θέλετε να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και πιο αέρινος, δεν σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τον συμβατικό φωτισμό οροφής που τοποθετείτε στο κέντρο του δωματίου. Με αυτή τη λύση, το μόνο που θα πετύχετε είναι να κάνετε τον χώρο πιο μακρόστενο και πιο στενό. Αντίθετα, τοποθετήστε φωτιστικά σε έναν από τους τοίχους, σε μια ευθεία γραμμή.

Μπορούμε λοιπόν να ακολουθήσουμε τις παραπάνω συμβουλές και να διαμορφώσουμε το σπίτι μας με τα κατάλληλα φωτιστικά εσωτερικού χώρου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Και όμως είναι αλήθεια: Η κασέτα επιστρέφει στην μουσική

Τι μας προσφέρει η επαγγελματική ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό;