in

Πλήρης οδηγός για αγορά αξεσουάρ σκύλων

[dropcap]T[/dropcap]α αναρίθμητα είδη αξεσουάρ σκύλων στα καταστήματα καθιστούν δύσκολη και εξουθενωτική την σωστή επιλογή για τα κατοικίδια. Ποιο χρειάζεστε πραγματικά και ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος, σχήμα, χρώμα ή σχέδιο για το σκυλάκι σας; Αν είστε νεόφερτοι γονείς σκύλου, καλό είναι να ξέρετε όλους τους διαφορετικούς τύπους αξεσουάρ.

Το κλειδί στη κατάλληλη επιλογή αξεσουάρ είναι η άνεση, η υγεία και η ευχαρίστηση του ζώου. Δεν χρειάζεται πολύς καιρός, για να αντιληφθείτε τί ταιριάζει στις ανάγκες και στις προτιμήσεις του.

Ορισμένοι σκύλοι έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και χρειάζονται συγκεκριμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, όσοι τραβούν τον οδηγό τους χρειάζονται έναν ιμάντα ασφαλείας και όσοι τείνουν να κρυώνουν περισσότερο έχουν ανάγκη από παλτό ή φουτεράκι σκύλων.

Τι περιλαμβάνεται στα λεγόμενα αξεσουάρ σκύλων;

Αξεσουάρ σκύλου ουσιαστικά ονομάζεται οποιοδήποτε προϊόν αγοράζετε για την εξυπηρέτηση του κατοικιδίου σας και χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Σε αυτά που αφορούν στην εμφάνιση το ζώου, στην άνεση ή την εκπαίδευση του.

  • Κρεβατάκια
  • Ρούχα
  • Ιμάντας ασφαλείας
  • Κολάρο
  • Λουρί
  • Εκπαιδευτική βοήθεια
  • Αξεσουάρ περιποίησης
  • Μπολ φαγητού/νερού
  • Προϊόντα ταξιδιού

Τα βασικά αξεσουάρ

1. Κολάρο και οδηγός

Όσοι σκύλοι κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους πρέπει να έχουν πάντα κολάρο και ταυτότητα πάνω τους. Επίσης, χρειάζεται να υπάρχει ένας οδηγός, όταν βγαίνουν βόλτα. Επιλέξτε ένα κολάρο και οδηγό με βάση το μέγεθος και τον τύπο του σκύλου. Στην αγορά διατίθενται σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα.

2. Μπολ

Ένα μπολ φαγητού και νερού είναι απαραίτητα να υπάρχουν στη καθημερινότητα του ζώου. Οι μεγαλόσωμες ράτσες χρειάζονται υπερυψωμένα μπολ πάνω από το έδαφος.

3. Κρεβατάκι

Ένα άνετο, ωραίο κρεβατάκι είναι ό,τι πιο ευχάριστο για να κουρνιάζει το σκυλάκι, ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Το έδαφος δεν είναι ό,τι πιο βολικό για να ξαπλώνει κανείς!

4. Παιχνίδια

Καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι με παιχνίδια σκύλου. Οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται να είναι απαχολημένοι και να τους προσφέρεται πνευματική διέγερση. Ορισμένα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούν τα φυσικά ένστικτα και τη συμπεριφορά των ζώων.

5. Προϊόντα περιποίησης

Κάποιες συγκεκριμένες ράτσες σκύλων πρέπει να περιποιούνται σε καθημερινή βάση, ειδικά αυτές που έχουν μακρύ και πλούσιο τρίχωμα. Ορισμένοι σκύλοι χρειάζονται κούρεμα κάθε δύο εβδομάδες. Στα βασικά προϊόντα περιποίησης συμπεριλαμβάνονται οι βούρτσες, τα σαμπουάν και οι κόφτες νυχιών.

Βρείτε τώρα μία μεγάλη ποικιλία σε χειμερινά αξεσουάρ σκύλου στο Petvet24.gr!

Τα αξεσουάρ εμφάνισης

Είστε από αυτούς που τους αρέσει να κακομαθαίνουν τα κατοικίδια τους και να τους αγοράζετε τα πιο μοδάτα αξεσουάρ; Μπορείτε να αγοράζετε οποιοδήποτε αξεσουάρ στον σκύλο σας, από παπούτσια και μπουφανάκι, μέχρι κοσμήματα για σκύλους. Τα τελευταία χρόνια τα μοδάτα αξεσουάρ σκύλων κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος με τους ιδιοκτήτες σκύλων να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για τη φροντίδα των αγαπημένων τους κατοικιδίων.

Υπάρχουν, μάλιστα, σχεδιαστές σκύλων που σχεδιάζουν προϊόντα για τους τετράποδους φίλους μας και τα παρουσιάζουν σε εκθέσεις μόδας στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν τα κατοικίδια τους να είναι όσο μοντέρνα, όσο και οι ίδιοι, φτάνωντας ακόμα και σε υπέρμετρο βαθμό ντύνοντας τα ζώα τους. Οτιδήποτε είναι θεμιτό, αρκεί ο σκύλος να νιώθει άνετα και ευχάριστα.

Αξεσουάρ υψηλής τεχνολογίας για σκύλους

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσεται,  ολοένα και περισσότερα προϊόντα δημιουργούνται αποκλειστικά για σκύλους, ορισμένα εκ των οποίων κάνουν ευκολότερη τη ζωή των αφεντικών τους. Υπάρχουν, βέβαια, αντικείμενα που απλώς είναι για πλάκα.

Τα πέντε πιο βασικά αξεσουάρ υψηλής τεχνολογίας:

  • Κολάρα με GPS για την ανίχνευση της τοποθεσίας.
  • Καινοτόμα προϊόντα για καλύτερη επικοινωνία αφεντικού-σκύλου.
  • Η εταιρεία «apple» έχει βγάλει σε κυκλοφορία συσκευές μέτρησης παλμών, ρυθμού και απόστασης για όσους σκύλους είναι συνδεδεμένοι με προϊόντα της εταιρείας.
  • Εφαρμογές που καταγράφουν τις κινήσεις του ζώου όση ώρα λείπετε από το σπίτι.
  • Εφαρμογές που προσφέρουν τη δυνατότητα να έρχεστε σε επαφή και να επικοινωνείτε με το κατοικίδιο σας, για να αισθάνεται ήρεμο, όταν λείπετε από κοντά του.

Συμπερασματικά, υπάρχει μεγάλη γκάμα αξεσουάρ στο εμπόριο για τους μικρούς μας φίλους, ορισμένα εκ των οποίων μπορεί να φαίνονται υπερβολικά και περιττά για κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, αν γνωρίζετε τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες του ζώου, μπορείτε να κάνετε σοφές αγορές, χωρίς κόπο και σπατάλες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Γόπα project: Η πόλη της Αθήνας γεμίζει “παιχνιδιάρικα” σταχτοδοχεία

Ματθαίος Μαρουκάκης: «Να επιστρέψει η Καλλιθέα εκεί που ανήκει» (vid)