in

Επιλέγουμε φωτιστικά οροφής για το σαλόνι μας

[dropcap]T[/dropcap]ο σαλόνι μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους χώρους του σπιτιού μας και ένας χώρος όπου περνάμε πολλές ώρες καθημερινά είτε για να χαλαρώσουμε είτε για να μαζευτούμε με την οικογένεια και με τους φίλους μας είτε πολλές φορές και για να γευματίσουμε.

Για τους λόγους αυτούς, είναι πολύ σημαντικό ο χώρος αυτός να είναι πάντα φωτεινός. Μια πρόταση, λοιπόν, για να το πετύχουμε αυτό είναι να τοποθετήσουμε φωτιστικά οροφής.

Μια πολύ όμορφη και σικ ιδέα για το στυλ του φωτιστικού οροφής που θα επιλέξουμε είναι ο πολυέλαιος.

Σε τι στυλ σαλονιού μπορεί να ταιριάξει ένας πολυέλαιος;

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο στυλ φωτιστικού οροφής δεν μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε στυλ σαλονιού, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερο και έντονα διακοσμημένο αντικείμενο και επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν αποφασίσουμε να επενδύσουμε σε αυτό.

  • Σίγουρα έναν πολυέλαιο μπορούμε εύκολα να τον ταιριάξουμε σε έναν χώρο σαλονιού ο οποίος είναι διαμορφωμένος σε νεοκλασικό στυλ. Εξάλλου, τέτοιου είδους φωτιστικά οροφής ήταν μια σίγουρη επιλογή στα νεοκλασικά σπίτια. Άρα αν το σαλόνι μας είναι διακοσμημένο με νεοκλασικό τρόπο, τι καλύτερο από το να συμπληρώσουμε αυτή τη διακόσμηση με έναν πολυέλαιο!
  • Επιπλέον, έναν πολυέλαιο μπορούμε εύκολα να τον επιλέξουμε αν ο χώρος μας κινείται σε μπεζ και κρεμ αποχρώσεις είτε στους τοίχους είτε στα έπιπλα είτε ακόμα και σε χαλιά, κουρτίνες και γενικότερη διακόσμηση. Αυτού του είδους οι γήινες αποχρώσεις συχνά χρειάζονται πιο έντονη διακόσμηση, ώστε ο χώρος να φαίνεται πιο ζωντανός. Άρα το να επιλέξουμε ένα τέτοιο φωτιστικό οροφής θα κάνει τον χώρο μας να φαίνεται πιο ζωντανός και ταυτόχρονο φωτεινός. Μάλιστα, τα κρύσταλλα του πολυελαίου θα συμβάλλουν κι αυτά στη φωτεινότητα του χώρου.
  • Τέλος, σήμερα πλέον, μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο φωτιστικά οροφής, και συγκεκριμένα πολυελαίους σε διάφορα σχέδια. Αν λοιπόν το σπίτι μας έχει μια πιο μοντέρνα διάθεση, μίνιμαλ ή είναι διαμορφωμένο σε βιομηχανικό στυλ, μπορείτε και τότε να βρείτε αντίστοιχα έναν μοντέρνο πολυέλαιο ή πιο μινιμαλιστικό ή έναν πολυέλαιο σε στυλ βιομηχανικό.

Γιατί να προτιμήσουμε φωτιστικά οροφής;

  • Ένα φωτιστικό οροφής, πρώτα από όλα θα στολίσει το σημείο εκείνο του σπιτιού που δεν γίνεται να στολιστεί με τίποτα άλλο· την οροφή!
  • Επίσης, τα φωτιστικά οροφής δεν δεσμεύουν επιπλέον χώρο από τα δωμάτια του σπιτιού μας.
  • Ιδιαίτερα για το σαλόνι μας, θέλουμε να έχουμε χώρο και ελευθερία κινήσεων και την επιλογή να το διακοσμήσουμε με άλλα αντικείμενα και όχι για παράδειγμα με φωτιστικά δαπέδου.
  • Τέλος, ακριβώς επειδή τα φωτιστικά οροφής είναι τοποθετημένα στο ταβάνι, το φως τους διαχέεται ευκολότερα σε όλο το σαλόνι και όχι σε ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο.

Επομένως, ας μην φοβηθούμε ότι ο χώρος μας θα φαίνεται παλιομοδίτικος με έναν πολυέλαιο. Αντιθέτως, τα συγκεκριμένα φωτιστικά οροφής μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά σχέδια, είτε κλασικά είτε μοντέρνα, και να τα ενσωματώσουμε εύκολα στο στυλ του σαλονιού μας.

Γονείς άρπαξαν 4 μικρές κόρες και έγιναν «καπνός»

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν – Τι πρέπει να προσέχουμε