in

Οι τρεις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά

[dropcap]E[/dropcap]να από τα πολλά θέματα που απασχολούν τους γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους είναι το πόσες και ποιες ξένες γλώσσες πρέπει να μαθαίνουν.

ΟΚ, στα δημόσια σχολεία μπορεί πλέον να διδάσκονται δύο και όχι μόνο Αγγλικά, αλλά όλοι γνωρίζουμε οτι πέρα από τα βασικά, δύσκολα να προσφέρουν κάτι περισσότερα. Άρα αναγκαστικά όλοι καταφεύγουν στις λύσεις του φροντιστηρίου.

Το Centre for Economics and Business Research and Opinion σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου πραγματοποίησε μία έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 2001 γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών, αλλά και περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες από την Μεγάλη Βρετανία, με θέμα την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το 45% των ερωτηθέντων λοιπόν απάντησε πως το παιδί τους δεν μιλάει δεύτερη ξένη γλώσσα, το 19% ξεκαθάρισε πως το παιδί τους δεν ενδιαφέρεται να μάθει ξένη γλώσσα, ενώ 1 στους 10 λέει οτι συναντά δυσκολίες στην εκμάθηση.

Το συμπέρασμα που βγήκε από τις απαντήσεις κυρίως των επιχειρηματιών είναι πως πέρα από τα Αγγλικά, οι γλώσσες που πρέπει να μάθει κάποιος προκειμένου να βρει περισσότερες ανοιχτές πόρτες μπροστά του όταν θα ψάξει για δουλειά μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια είναι τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Κινέζικα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αντονέλα Σόρας είπε: «Η εκμάθηση ξένων γλωσσών μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κέρδος για τα παιδιά, αποτελώντας επένδυση για το μέλλον. Τα παιδιά που μαθαίνουν πολλές ξένες γλώσσες, γνωρίζουν διαφορετικές κουλτούρες και βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία».

Μαθητές στον Βόλο κατηγορούνται για το βιασμό 10χρονου

Σε αυτές τις χώρες η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη – Τιμωρείται και με θάνατο