in

Πετυχημένη ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις

Σίγουρα όλοι μας όταν προχωράμε σε ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις επιζητούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι να προσέξουμε στην ανακαίνιση μπάνιου;

  • Δώστε βάση στη λειτουργικότητα: Ειδικά αν έχετε ένα μικρό μπάνιο είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτείτε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. Μια έξυπνη λύση είναι οι ντουζιέρες και οι νιπτήρες με λεπτή βάση.
  • Καλός φωτισμός του χώρου: Ένα έξυπνος τρόπος για να το πετύχετε αυτό πέρα από τα φωτιστικά είναι και οι καθρέφτες. Τοποθετήστε τους σε στρατηγικά σημεία για να διαχέεται καλύτερα το φως.
  • Ελέγξτε τις σωληνώσεις: Πριν την ανακαίνιση μπάνιου θα πρέπει ένας τεχνικός να ελέγξει αν οι σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου σας είναι καλές ή θέλουν αλλαγή.
  • Προσέξτε τα πλακάκια που θα αγοράσετε: Μπορεί φαινομενικά όλα τα πλακάκια να σας φαίνονται ίδια και να θέλετε να αγοράσετε το πιο φτηνό. Ωστόσο, οι διαφορές τους είναι τεράστιες και η ποιότητα τους είναι καθοριστική για την αντοχή τους στο χρόνο.
  • Χρησιμοποιήστε αντιμουχλικό στόκο: Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει στην αγορά ειδικός στόκος, ο οποίος αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων.
  • Βρείτε το ιδανικό χρώμα για τους τοίχους: Το λευκό πολλοί θα το επέλεγαν καθώς δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και φρεσκάδας στο χώρο. Μάλιστα κάνει τον χώρο πιο φωτεινό και μεγάλο.

Όσον αφορά στο κομμάτι της μόνωσης είναι κι αυτό εξίσου σημαντικό και θα πρέπει να γνωρίσετε τους τύπους που υπάρχουν πριν προχωρήσετε στις εργασίες.

Τύποι μονώσεων και διλλήματα

  • Να κάνω εξωτερική ή εσωτερική θερμομόνωση;

Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούταν ευρέως πριν αρκετά χρόνια. Μετά την εύρεση της εξωτερικής θερμομόνωσης όμως παρατηρήθηκε πως τα πλεονεκτήματά της υστερούσαν. Έχουμε καλύτερη θερμομονωτική έκβαση, οι εργασίες γίνονται στο εξωτερικό του σπιτιού και έχουμε εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

  • Τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης

Τα δύο παραπάνω συστήματα θερμομόνωσης μπορούν εξίσου να βελτιώσουν την ενεργειακή εξοικονόμηση του σπιτιού. Βέβαια, η εξωτερική θερμομόνωση δεν μας περιορίζει σε καμία περίπτωση από την άποψη του χώρου, όπως η εσωτερική. Με την εσωτερική θερμομόνωση μικραίνουμε το χώρο στον οποίο την τοποθετούμε.

Η θερμοπρόσοψη λοιπόν εμποδίζει τα υγρά στοιχεία από το να διαπερνούν τα τοιχώματα και να δημιουργείται με αυτό τον τρόπο υγρασία και μούχλα. Η αδιάβροχη επίστρωση που εφαρμόζεται στο εξωτερικό των τοίχων δημιουργεί εμπόδιο στα στοιχεία και σταματά τη διέλευση του νερού μέσω της μόνωσης στο σπίτι μας.

Εάν όμως η μόνωση πραγματοποιηθεί εσωτερικά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε και πάλι εισροή νερού ανάμεσα στους τοίχους του ακινήτου το οποίο δεν μπορεί να πάει πουθενά. Λόγω της μόνωσης μένει παγιδευμένο ανάμεσα σε τοίχο και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα.

Πότε προτιμάται η εσωτερική μόνωση τοίχου;

  • Σε περιπτώσεις που υπάρχει δυσκολία πρόσβασης.
  • Εάν προτιμάτε να έχετε ως τελική όψη του κτηρίου σας αυτή του τούβλου.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να απευθυνθούμε στους ειδικούς για να μας απαντήσουν σε όλες μας τις απορίες είτε σχετικά με τις ανακαινίσεις μπάνιου είτε σχετικά με τις μονώσεις πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ μέσω τηλεφώνου

Το χρονικό, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις από τα επεισόδια στο οπαδικό… ραντεβού της Θεσσαλονίκης (vid)