in

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Εύβοια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Εύβοια, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Εύβοια: Μεγάλες ζημιές στα χωριά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, ενώ οι φλόγες βρίσκονται γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Οι φλόγες κύκλωσαν λίγο πριν από τις 15:00 το χωριό Μακρυμμάλη και ξεκίνησαν να καίνε τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα, το πρόβλημα είναι ότι τα σπίτια βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε πεύκα. Ενώ χτυπούσαν και οι καμπάνες τις εκκλησίας του χωριού ενημερώνοντας για τον κίνδυνο.

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα, από την Κρήτη όπου βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές και στις 18:30 πρόκειται να επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτή τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του αλλά αυτός την εκδικήθηκε μετά θάνατον (vid)

Οδηγίες για την αποφυγή εισπνοής καπνού σε περίπτωση φωτιάς