in

Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κορονοϊό αύριο παρουσία Τσιόδρα (vid)

«Κλειδώνει» το γενικό lockdown ως έσχατη λύση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για τον κορονοϊό αύριο 5/11 στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε «πονοκέφαλο» διαρκείας εξελίσσεται για την κυβέρνηση το δεύτερο πιο δυναμικό κύμα της πανδημίας, αναμένοντας τα πρώτα δείγματα από το κοκτέιλ των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και της επιτροπής λοιμωξιολόγων στο επίκεντρο βρέθηκε κατά κύριο λόγο η Αττική αλλά και άλλες περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και «ακροβατούν» στο να περάσουν στη γκρι ζώνη.

To νέο ρεκόρ των κρουσμάτων, όπως όλα δείχνουν, αναγκάζει την  κυβέρνηση  να προσανατολιστεί στη σκληρή λύση, δηλαδή το γενικό lockdown, κάτι που προτείνουν και οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να μην «γονατίσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας τα σενάρια για άμεσο lockdown στην Αττική

Στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων η οποία δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Όσο για το αν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική η απάντησή του ήταν «Όχι».

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει:

«Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κανείς δεν φοράει μάσκα στο νέο τζαμί που άνοιξε τις πόρτες του χθες

Υπάλληλος έδειρε τον ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία (vid)