in

Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Σε αδιέξοδο οδηγεί και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς την ασφαλιστική αγορά ο έντονος ανταγωνισμός στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου. Οι εταιρείες μειώνουν συνεχώς τα τιμολόγια τους προσπαθώντας να κερδίσουν μερίδια αγοράς και αυτό ειδικά σε μια περίοδο που η κίνηση –και άρα και τα ατυχήματα– αυξάνονται μπορεί να αποβεί καταστροφικό ειδικά για τους πιο μικρούς «παίχτες» της αγοράς.

[tmreview][xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί της KPMG στην ετήσια έκθεση της εταιρείας για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Ενώ το 2016 σημειώθηκε σημαντική αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια πτώσης και το 2017 συνεχίζονται οι αυξητικές τάσεις, στον κλάδο του αυτοκινήτου η παραγωγή υποχώρησε και πάλι με τους αναλυτές να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι: «Οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι μηδενικού αποτελέσματος όπου δεν φαίνεται να κερδίζει κανείς».

Η κερδοφορία του κλάδου παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό σύμφωνα πάντα με την έρευνα της KPMG οφείλεται κύριως σε αναστροφή προβλέψεων προηγούμενων ετών και όχι σε νέα παραγωγή. Εξάλλου η ανοδική πορεία του Δείκτη Ζημιών στο αυτοκίνητο αφήνει στο παρελθόν τα μεγάλα περιθώρια κέρδους. Τα «αποθέματα» κερδών των προηγούμενων ετών θα εξαντληθούν σύντομα και η αύξηση των τιμολογίων θα είναι αναγκαστική. Και μάλιστα το πότε θα γίνουν αυτές οι αυξήσεις δεν είναι καθόλου μακριά.

Λιγότερα τα τροχαία

Στα θετικά της έκθεσης είναι ότι τα τροχαία ατυχήματα παρέμειναν το 2016 στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ δεν υπήρχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις και στο ύψος των θανατηφόρων ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο σύμφωνα με την KPMG συνεπάγεται σε σταθεροποίηση τόσο της συχνότητας όσο και της σφοδρότητας των ατυχημάτων.

Η βελτίωση είναι σημαντική. Το 2009 τα θανατηφόρα ατυχήματα ήταν 1.500, ενώ το 1998 ήταν 2.150. Από το 2011 και μετά ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων παραμένει σημαντικά κάτω από το όριο των 1.000 περιπτώσεων. Η Αττική λαμβάνει την μερίδα του λέοντος τόσο στο σύνολο των ατυχημάτων (52%), όσο και των θανατηφόρων (29%).

ΠΗΓΗ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού οδηγός λεωφορείου στην Καλλιθέα (vid)

Η Apple εσκεμμένα ρίχνει την απόδοση των παλιών iPhone