in

Δεν πλήρωνε δάνειο 1,4 εκ. σε ελβετικό φράγκο για βίλα – Πλειστηριασμοί και στην Καλλιθέα

[dropcap]O[/dropcap]ι χθεσινοί πλειστηριασμοί μπορεί να συνοδεύθηκαν από άγριο ξύλο και δακρυγόνα μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, μπορεί οι αλληλέγγυοι να φωνάζουν για το ότι βγαίνουν στο σφυρί ακόμα και ακίνητα που είναι πρώτη κατοικία, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Όπως η περίπτωση γνωστού επιχειρηματία που έχασε το σπίτι του στην Κηφισιά, αξίας 698.000 ευρώ, επειδή είχε δανειστεί 1,4 εκατ. σε ελβετικό φράγκο αλλά δεν πλήρωσε ποτέ τις δόσεις του.

Η τράπεζα έβγαλε έτσι σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το ακίνητο στην Κηφισιά, έκτασης 320 τ.μ., που ήταν στο όνομα της συζύγου του… αλλά εκείνη ήταν η εγγυήτρια του δανείου.

Με αυτήν την κίνηση η τράπεζα θα βγει διπλά κερδισμένη, αφού και τη ζημιά της ως «κόκκινο» δάνειο θα σβήσει, ενώ στη συνέχεια θα αναρτήσει στην πλατφόρμα της το ακίνητο, ψάχνοντας αγοραστή. Εάν το πουλήσει, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα γι’ αυτή, αφού θα βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 500.000 ευρώ, τιμή στην οποία εκτιμάται ότι θα πουληθεί το ακίνητο.

Χθες, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, γόνιμος ήταν μόνο αυτός ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός -ο δεύτερος αφορούσε θέσεις πάρκινγκ- ενώ από τους συνολικά 29 συμβατούς πλειστηριασμούς, αυτούς δηλαδή που έγιναν στα Ειρηνοδικεία, βρέθηκαν πλειοδότες για 12 εμπορικά και μη ακίνητα.

Πλειστηριασμοί δεν έγιναν μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Καλλιθέα, όπου όμως δεν βρέθηκε πλειοδότης, στο Μενίδι και στο Μαρούσι.

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Οι στενές συνεργάτιδες του Λασκαρίδη, Κοσμίδου και Τζιλίνη, πρώτες των πρώτων στις εκλογές της Έν. Γονέων Καλλιθέας

Απαλλαγή από τα κοινόχρηστα και αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις