in

Από νεφρική ανεπάρκεια κατέληξε ο Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι που κινούνταν με αμαξίδιο

Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο, και ο Ούσκο ήταν η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που το κατάφερε αυτό.Μια «αρκούδα πρότυπο για όλους και σύμβολο θέλησης» όπως σημειώνει ο Αρκτούρος, ανακοινώνοντας πως το αρκουδάκι που ράγισε καρδιές δεν ζει πια.

«Η αναπηρία στα πίσω πόδια του δεν στάθηκε εμπόδιο αλλά ούτε και περιόρισε τη διάθεσή του για ζωή και παιχνίδι. Αγαπήθηκε από χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιστορία του συγκίνησε πάρα πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τη συνδρομή τους υιοθέτησαν τον Ούσκο και υποστήριξαν τον Αρκτούρο στο δύσκολο έργο της φροντίδας του. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης όπως το BBC, το National Geographic, το Γαλλικό και το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ιστορία του και η δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τις δυσκολίες άγγιζε ιδιαιτέρως τις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο Ούσκο έγινε ο αγαπημένος τους αρκούδος, του έστελναν λιχουδιές και ζωγραφιές με το πορτρέτο του, ρωτούσαν για τα νέα του, εμπνέονταν από την αποφασιστικότητά του.

Ο Ούσκο όμως ήταν παράδειγμα ακόμα και για όλους εμάς στον Αρκτούρο. Στη σύντομη διάρκεια της ζωής του μας δίδαξε την ομορφιά της διαφορετικότητας και τη σημασία που έχει να παλεύεις και να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, ακόμα και αν όλα γύρω σου φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα» όπως τονίζει ο Αρκτούρος.

Το αρκουδάκι διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια, πριν από λίγες ημέρες η κατάστασή του είχε ραγδαία επιδείνωση και τελικά τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου υπέκυψε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο – Δείτε ποιο είναι

Δίνουν αμοιβή 40.000 δολάρια σε όποιον προσέχει τα σκυλιά τους αλλά υπάρχει και μία παγίδα