in

Άλλαξε η ημερομηνία της πληρωμής για το κοινωνικό μέρισμα

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real fm.

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας κ. Καρέλλας είχε αναφέρει ότι η πληρωμή θα γίνει 21-22 Δεκεμβρίου.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Τόνισε ότι έχουν εγκριθεί ήδη περισσότερες από 520.000 αιτήσεις με μέσο δικαιούμενο ποσό μερίσματος, τα 570 ευρώ.

Σήμερα θα αναρτηθεί νέο αρχείο με συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις, αναμένεται να γίνουν και διορθώσεις στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα προστατευόμενα μέλη, δηλαδή με τη συναίνεση του φιλοξενούντος η οποία είναι απαραίτητη.

Επίσης θα μπορεί και η χήρα του θανόντος ή ο χήρος της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις όπως και διορθώσεις για να μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αιτήσεις για να πάρει το νοικοκυριό το μέρισμα.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα υπάρξει τεχνική συμφωνία. «Θα είναι μία γρήγορη αξιολόγηση, χωρίς προβλήματα, για να περάσουμε, αμέσως μετά, στην εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και να ανοίξει ο διάδρομος για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί: Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί – Δέσμη μέτρων ζητά ο Φίλης μέσω Realfm 97,8

Το Facebook προσπαθεί να αποτρέψει τις αυτοκτονίες