in

Η αποτελεσματική διαχείριση ακινήτων προς πώληση από μεσιτικό γραφείο

[dropcap]K[/dropcap]άθε επαγγελματική δραστηριότητα, για να είναι αποτελεσματική και να καταφέρει τελικά να ανταποκριθεί στο όραμα, την αποστολή και τους στόχους των δημιουργών της, οφείλει να αναπτύσσεται και να λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει το επιστημονικό μάνατζμεντ.

Αυτή η «υποχρέωση» δεν αποτελεί έναν πειθαναγκασμό, αλλά πηγάζει από τον πλούτο των εμπειριών που έχει σωρεύσει η διοικητική επιστήμη στην πορεία ανάπτυξης της, πλούτο που αποτελεί κτήμα όλως όσων μπαίνουν στην περιπέτεια του «επιχειρείν» και είναι στη διάθεση τους για να τον αξιοποιήσουν.

Μια επιχειρηματική δραστηριότητα, που βρέθηκε σε πλήρη ανάπτυξη, αν και κινείται με βραδείς ρυθμούς στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία λόγω κρίσης, είναι βέβαια η μεσιτική λειτουργία που αναφέρεται στις αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων.

Η μεσιτική λειτουργία, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αγοραστή και πωλητή ή μισθωτή και εκμισθωτή, ώστε να ολοκληρωθεί μια αγοραπωλησία ή μίσθωση ακινήτου αντίστοιχα. Οι περισσότερες αγοραπωλησίες γίνονται από μεσιτικά γραφεία όπου οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι σημαντικές και ξεπερνούν τις δυνατότητες των ιδιωτών που εμπλέκονται ως συμβαλλόμενα μέρη.

Η εκτίμηση, η διαφήμιση, η προώθηση ακινήτων, η έρευνα αγοράς, η μελέτη αξιοποίησης ακινήτων, οι άπειρες διαπραγματεύσεις, οι διεκπεραιωτικές εργασίες και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, αποτελούν μέρος των υπηρεσιών κάθε μεσίτη.

Είναι προφανές ότι ο όγκος εργασίας σε ένα μεσιτικό γραφείο είναι μεγάλος και με τεράστιο το βάρος της ευθύνης, και αυτό απαιτεί εκ των πραγμάτων την έγκαιρη λήψη και την αποδοτική αξιοποίηση μιας πλειάδας και ποικιλίας διαφορετικών πληροφοριών, παράλληλα βέβαια με την αποφυγή λαθών. Ότι δηλαδή προσφέρει το σύγχρονο μάνατζμεντ, μέσα από τις αρχές, θεωρίες και πρακτικές εφαρμογές του.

Αυτή ακριβώς η αποτελεσματική διαχείριση της πληροφορίας προσφέρεται από εξειδικευμένο software όπως και το καινοτόμο πρόγραμμα crm για μεσίτες της e-agents.gr, το οποίο όταν, όπου, όπως και με όποιον πρέπει, αποτελεί το πιο σημαντικό εφόδιο του επαγγελματία μεσίτη και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός οργανωμένου μεσιτικού γραφείου.

Ένα μεσιτικό γραφείο που θέλει να λειτουργήσει αποδοτικά και παραγωγικά οφείλει να έχει ένα οργανωμένο τρόπο καθημερινής λειτουργίας, που να περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ανά περίσταση, από την υποδοχή των τηλεφώνων, μέχρι την ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών και μισθώσεων.

Αυτό επίσης σημαίνει διαχείριση των πελατών, των περιοχών, των ακινήτων, των υπηρεσιών. Αν λάβουμε υπόψη ότι κάθε υποψήφια αγοραπωλησία ακινήτου αποτελεί στην ουσία μία ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση, αυξάνεται η ευθύνη του επαγγελματία μεσίτη για την σωστή διακίνηση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με αυτήν.

Όμως τα μεσιτικά γραφεία δεν είναι – ευτυχώς – μόνα τους. Υπάρχουν οι επαγγελματίες προγραμματιστές και οι εταιρείες πληροφορικής, που έχουν δημιουργήσει ανάλογα λογισμικά και εμπορικά προγράμματα, που διαχειρίζονται όλο αυτόν τον όγκο και αποτελούν το απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε μεσίτη.

Μένει μόνο να ψάξει κανείς με υπομονή και να καταλήξει στον προμηθευτή και το αντίστοιχο πρόγραμμα που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες διαχείρισης των καθημερινών εργασιών του.

Διαβάστε περισσότερα www.e-agents.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Άντρας βγήκε με στρώμα θαλάσσης στο πλημμυρισμένο Μενίδι (vid)

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Θέλω να εκλεγώ Δήμαρχος για να αλλάξουμε την Καλλιθέα»