in

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό σε τουαλέτες σχολείου

Σ’ ένα κακό παιχνίδι και όχι σε συμπεριφορές bullying, αποδίδει, τώρα, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης τα όσα συνέβησαν μέσα στη σχολική τουαλέτα του 17ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Κοριτσάκι δευτέρας δημοτικού αναγκάστηκε από συμμαθητές της να γλείψει “τουρκική” τουαλέτα.

Ο ίδιος μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με την μαθήτρια της 2ας δημοτικού, η οποία φαίνεται να αναγκάστηκε από τρεις συμμαθητές της να γλείψει την “τούρκικη” τουαλέτα του σχολείου, ζήτησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να πέσει άπλετο φως ώστε να λάμψει γρήγορα η αλήθεια.

«Το περιστατικό αυτό συνέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ήταν μια διαδικασία παιχνιδιού στο διάλειμμα του ολοήμερου. Ζήτησαν από την υπεύθυνη του ολοήμερου άδεια για να πάνε τα παιδιά στην τουαλέτα, προκειμένου να εφαρμόσουν, όπως αποδείχτηκε, το σχέδιο του παιχνιδιού. Δεν υπήρχε έλεγχος της κατάστασης από την εκπαιδευτικό διότι δεν υπάρχει εποπτεία στις τουαλέτες» αναφέρει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στο newsit.gr.

Η εισαγγελέας ανηλίκων θα καλέσει γονείς, δασκάλους και κάθε εμπλεκόμενο για κατάθεση

«Ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου για το περιστατικό, γίνανε όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ κλήθηκαν στο σχολείο και οι γονείς των παιδιών. Θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος για να αποδοθούν ευθύνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει σύνεση και να λύσουμε το θέμα όσο πιο ήρεμα γίνεται. Για εμένα αυτό που έγινε δεν ήταν bullying, ήταν ένα κακό παιχνίδι και μια κακιά στιγμή. Τώρα το πως και το αν η μαθήτρια “έγλειψε” την τουαλέτα, θα αποδειχτούν όλα σύντομα Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου δεν θέλησε να προβεί στην οποιαδήποτε δήλωση καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πειθαρχικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολικό περιβάλλον υποστηρίζεται πως τα γεγονότα δεν συνέβησαν έτσι ακριβώς όπως πρωτακούστηκαν και πηγή του “κακού” φαίνεται αν είναι οι άτακτες συμπεριφορές που αναπτύσσονται μεταξύ μικρών παιδιών.

Υπάρχουν αναφορές πως όλα έγιναν μετά από ένα στοίχημα που φέρονται να έβαλαν τα παιδιά, στο πλαίσιο παιχνιδιού, με τον χαμένο να «πληρώνει» το τίμημα.

Ενήμερη η εισαγγελέας ανηλίκων

Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες -και ευθύνες που ενδεχομένως μπορεί να προκύπτουν- διεξάγει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Τσιαρδακλή, αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Την κάρφωσε με ψαλίδι για μια σακούλα με γαρίδες

Απόλυτη φρίκη! 16χρονος κατέσφαξε την μητέρα και τ’ αδέρφια του!