in

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη – Δείτε τα νέα μέτρα (vid)

Κλείνουν όλα τα τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κ. A. Πελώνη.

H κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη. Θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης η κυρία Πελώνη τόνισε πως θα υπάρχει και τον κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες σε όσους έρχονται στην χώρα μας από το εξωτερικό.

Στις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συμπεριλαβάνονται:

  • η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου
  • αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
  • Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι ιεροί ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.
  • Ακόμα, στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.
  • Τέλος αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε, ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη, στην αίθουσα ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Τύπου μόνο με τους τεχνικούς της ΕΡΤ ενώ οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων γίνονται μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχασθενείς

Η μάχη του αντισηπτικού – Εικόνες ντροπής σε σούπερ μάρκετ (vid)