μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων
in

Έσπασαν το μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας

Στη σύλληψη ενός 32χρονου για φθορές στο μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αλεξάνδρας, στον Πειραιά (σ.σ. είναι δωρεά του προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και εγκαινιάστηκε πρόσφατα με τιμές από το Δήμο Πειραιά) προχώρησε η Υπ/νση Ασφαλείας Πειραιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του, που ακόμη αναζητείται, προκάλεσαν φθορές αφαιρώντας τμήματα του μνημείου και συγκεκριμένα κάποια μεταλλικά ελατήρια που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του.

Συγκεκριμένα, το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η Υπ/νση Ασφαλείας Πειραιά αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία μας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Φ. Γ. γεν. 28/06/1986 στο Χολαργό, κατ. Πειραιά, κατηγορούμενου για παράβαση των άρθρων 45, 382 ΠΚ «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία», ο οποίος συνελήφθη την 15:50 ώρα της 13/06/2017 μετά από συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Δράστης ομολόγησε την πράξη του.

Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω τυγχάνει άγνωστο άτομο που ονομάζεται “Χρήστος” αγνώστων λοιπών στοιχείων, 22 ετών περίπου.

Ειδικότερα:

Περί την ώρα 13/06/2017 ανωτέρω κατηγορούμενοι μετέβησαν στο μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά και προκάλεσαν φθορές αφαιρώντας τμήματα αυτού και συγκεκριμένα κάποια μεταλλικά ελατήρια που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του μνημείου (κυκλική μεταλλική κατασκευή).

Κλήθηκε φωτογραφικό συνεργείο της ΔΕΕ και εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του έτερου δράστη.

Κατηγορούμενος με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Πειραιά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αναρχικοί εισβάλλουν και σπάνε γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Καλλιθέα το βράδυ της Παρασκευής