in

Νεκρή βρέθηκε η 34χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία

[dropcap]T[/dropcap]ραγικός ο επίλογος στην εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού καθώς νωρίς σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρή, σχετικά κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Ικαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο σε μια χαράδρα με μεγάλο βάθος, στην περιοχή Κεραμέ, σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ. από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφό της. Τη σορρό εντόπισε εθελοντής πυροσβέστης, ενώ έκτοτε γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης της σορού της. Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι κατά την πτώση της στη χαράδρα, αποκολλήθηκε βράχος, ο οποίος την καταπλάκωσε.

Η 34χρονη Νάταλι Κρίστοφερ αναγνωρίστηκε αρχικά από τα ρούχα της και η ταυτοποίηση της σορού της θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία. Η ΕΛ.ΑΣ. με αναρτήσεις στα social media, επιβεβαίωσε ότι η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στην άτυχη αστροφυσικό.

«Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς εντόπισαν τη σορό οι αστυνομικοί στη χαράδρα στην Ικαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία geo tagging και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο της Αγγλίδας. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου ώστε οι ειδικές ομάδες των διασωστών να φτάσουν στο κινητό τηλέφωνο και την ιδιοκτήτρια του η οποία βρέθηκε νεκρή.

Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για πτώση

Πλέον μετά την ταυτοποίηση και την αναγνώριση της σορού αναμένεται να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή η Βρετανίδα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό καθώς έκανε τζόκινγκ ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο της. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πάντως ότι πρόκειται για πτώση και θα εξεταστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή αυτοκτονία.

Η εξαφάνιση θρίλερ της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία

Η 34χρονη αστροφυσικός αγνοούνταν από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν με έρευνες να διεξάγονται από γη και αέρα. Σήμερα στην Ικαρία μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με συσκευές γεωεντοπισμού για να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεσή της. Στο νησί ήδη επιχειρούσαν ελικόπτερο με θερμικές κάμερες, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ομάδες διασωστών (εθελοντές και μη) για την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που θα βοηθούσε στην ανεύρεση της Νάταλι.

Εντωμεταξύ χθες η υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού πήρε απρόσμενη εξέλιξη και μετατράπηκε σε απόλυτο θρίλερ. Και αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι στο δωμάτιο που μοιράζονταν η 34χρονη με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της βρέθηκαν ματωμένα χαρτομάντηλα και κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου κοιμόταν. Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της.

Εντωμεταξύ, χθες το βράδυ έγινε γνωστή η μαρτυρία μιας καμαριέρας, του ξενοδοχείου η οποία ανέφερε ότι άκουσε το ζευγάρι να καβγαδίζει ένα 24ωρο πριν την εξαφάνισή της. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πάντως ανέφερε ότι ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι και ότι ο καβγάς δεν ήταν κάτι σημαντικό, αφού λίγη ώρα αργότερα βγήκαν από το δωμάτιό τους ήρεμοι και αγαπημένοι για να κάνουν τη βόλτα τους.

Βγήκε για τζόκινγκ και εξαφανίστηκε η 34χρονη

Την εξαφάνιση της 34χρονης είχε δηλώσει ο σύντροφός της, με τον οποίο η γυναίκα έκανε διακοπές στην Ικαρία. Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει τη Δευτέρα, για την Κύπρο μέσω Αθήνας. Η 34χρονη νωρίς το πρωί της Δευτέρας βγήκε για τζόκινγκ -αγαπημένη της αθλητική δραστηριότητα- στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Οταν την αναζήτησε λίγο αργότερα ο 38χρονος σύντροφός της του είπε ότι επιστρέφει σε λίγο για το πρωινό, ωστόσο έκτοτε δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής. Ο 38χρονος άρχισε να πανικοβάλλεται καθώς η ώρα περνούσε ενώ η σύντροφός του δεν απαντούσε σε καμία από τις αγωνιώδεις κλήσεις του. Λίγη ώρα αργότερα ο Κύπριος αναστατωμένος δήλωσε την εξαφάνισή της.

Εντωμεταξύ, χθες υπήρχε μια ακόμη απρόσμενη εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης. Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι ήταν σε εξέλιξη και δεν είχε βρεθεί το παραμικρό, άνοιξε το κινητό της, ένα 24ωρο δηλαδή μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της από τον Κύπριο σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Αρχές είναι αν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.

Νωρίτερα σήμερα στο iefimerida είχε μιλήσει ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας (ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας), αναφέροντας ότι οι διασώστες είχαν ήδη «χτενίσει» μια πολύ μεγάλη περιοχή και από το πρωί της Τετάρτης επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το τελευταίο στίγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο στίγμα του κινητού της είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή του Κεραμέ Ικαρίας. Είναι σε σημείο του Φάρου Κεραμέ. Θα δούμε πώς βρέθηκε εκεί. Θεωρούμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ημέρες για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Θα χρειαστεί να κοπούν δενδρύλλια και θάμνοι».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα φωτιά χωρίς έκπτωση – Αφαίρεση άδειας και διπλώματος για χρήση κινητού – Τι αλλάζει με τα Handsfree

Tο… τόπλες μασάζ της Χριστίνας Μπόμπα στη Μύκονο (vid)