in

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν» λέει ο πατέρας

Ούτε καν κακοποίηση δεν αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για το 11 μηνών βρέφος από του Ζωγράφου. Οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν την αιτία θανάτου.

Έφυγαν από τη ΓΑΔΑ ο πατέρας και ο θείος του μωρού που μεταφέρθηκε την Κυριακή νεκρό στο Παίδων. Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν αναφέρει, τελικά, ούτε καν τη λέξη κακοποίηση. Άγνωστο ακόμα από τι πέθανε το βρέφος.

Λάθη γίνονται, δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν είπε το μεσημέρι της Τρίτης (18.02.2020), την ώρα που έφευγε πια από τη ΓΑΔΑ, ο πατέρας του άτυχου βρέφους. Λίγο νωρίτερα στα χέρια των αστυνομικών είχε φτάσει, επιτέλους, το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών, που όμως, τελικά, όχι μόνο δεν ανέφερε τίποτα για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν ανέφερε καν τη λέξη κακοποίηση!

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το άψυχο κορμάκι του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία είχαν κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, η έκθεση έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δεν αναφέρει πουθενά όχι μόνο τη φράση «σεξουαλική κακοποίηση» αλλά ούτε καν τη λέξη «κακοποίηση».

Αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου.

Αυτό είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με κλύσμα που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός και είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει και η μητέρα του βρέφους.

Έτσι, ο πατέρας και ο θείος του μωρού, οι οποίοι από την αρχή ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι με τις αρχές, αφέθηκαν και τυπικά ελεύθεροι και θα αποχωρήσουν από την Ασφάλεια, όπου παρέμεναν με δική τους θέληση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού δώσουν μια τυπική τελευταία κατάθεση. Στο πλευρό των δύο Σύρων ήταν και αλληλέγγυοι ομοεθνείς τους, οι οποίοι περίμεναν έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης, για να τους συνοδεύσουν στο σπίτι τους.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή, όπως αναφέρει η έκθεση και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης.

Ένα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο που σώζει ζωές από την Σχολή Οδηγών «Νικολαΐδης» στην Καλλιθέα!

Στοίχημα: Έντεκα χρόνια χωρίς διπλό στην Ισπανία η Λίβερπουλ, διλήμματα στην Παρί