in

Ο φόβος των πλειστηριασμών στέλνει τους δανειολήπτες στις τράπεζες

[dropcap]N[/dropcap]α ρυθμίσουν το δάνειοτους σπεύδουν τρεις στους πέντε οφειλέτες, οι οποίοι εμφανίζονται στην τράπεζα με διάθεση να επιτύχουν συμφωνία διακανονισμού, μία μόλις ημέρα πριν από τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Οι οφειλέτες είναι συνήθως διατεθειμένοι σε αυτή την περίπτωση, να καταβάλουν κάποιες από τις ληξιπρόθεσμες δόσεις προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό ή την καταγγελία του δανείου και στη συνέχεια φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν με την τράπεζα ένα είδος ρύθμισης.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι τράπεζες από την πλευρά τους έχουν προετοιμαστεί για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα 15.000 ακινήτων, που θα βγαίνουν σταδιακά σε προγράμματα πλειστηριασμών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 και το 2019.

Στο επίκεντρο βρίσκονται σύμφωνα με την εφημερίδα, βιομηχανικά και εμπορικά ακίνητα, αλλά και σπίτια που είναι εμπορεύσιμα και δεν είναι η πρώτη κατοικία των μικροοφειλετών, αλλά κατοικίες και εξοχικά ηχηρών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως σημειώνεται, το 2017 ήταν ουσιαστικά η πρώτη χρονιά μετά το 2009, που οι τράπεζες επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν τους πλειστηριασμούς μετά από περίπου οκτώ χρόνια θεσμοθετημένης προστασίας ή άτυπου μορατόριουμ που είχε επιβληθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Στην Καλλιθέα ψήφισε η Φώφη Γεννηματά

Φινάλε με χειροκρότημα για την Ελλάδα…