in

Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ: «Στις 23:20 της «μαύρης Δευτέρας» μας ζήτησαν 40 σάκους για νεκρούς»

[dropcap]T[/dropcap]η δική του μαρτυρία που ενισχύει την εικόνα ότι πριν την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της «μαύρης Δευτέρας» με τους δεκάδες νεκρούς στο Μάτι οι αρχές γνώριζαν για θύματα έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Όπως είπε «στις 23:20, πριν ξεκινήσει το συντονιστικό όργανο ενημέρωσης, το ΕΚΕΠΥ ξεκίνησε να επικοινωνεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Πριν μπει ο κ. Πολάκης στο συντονιστικό, ήδη το υπ. Υγείας ζητούσε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών».

Για να δείξει, μάλιστα, το επείγον της κατάστασης ο κ. Πουλής διευκρίνισε ότι «το ΕΚΕΠΥ έψαχνε εναγωνίως επειδή το κέντρο επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εφημέρευε κατόπιν απόφασης του προέδρου του, και γι’ αυτό έστελναν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων “πού είστε; βοηθήστε μας”».

«Αρχικά ζητούσαν 40 και μετά 60 σάκους. Μιλούσαν με τους σεκιούριτι που ήταν στο κτήριο για να συνεννοηθούν. Εάν αυτό δεν το γνώριζε ο κ. Πολάκης μπαίνοντας είναι εξίσου κακό με το να μην γνώριζε για νεκρούς. Το ΕΚΕΠΥ είναι οργανόγραμμα του υπ. Υγείας, είναι το ίδιο το υπ. Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πουλής.

Όπως εξήγησε, τέλος, «σάκους διαθέτει και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο επιχειρήσεων που από το 2004 ήταν υποβοηθητικό κέντρο σε φυσικές καταστροφές».

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Οι δραματικές στιγμές των κατοίκων, όταν η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι (vid)

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Να γιατί είναι απαραίτητη η Πολιτική Προστασία»