in

Στα 100.000 ευρώ το όριο για ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Ξεκίνησε μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου στα μέσα Σεπτεμβρίου, το σκανάρισμα 200.000 δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αίτημα για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο Ειρηνοδικείο.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» τα χρέη της στις τράπεζες διαμορφώνονται στα επίπεδα των 17 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 δισ. αφορούν οφειλές από την κατηγορία της στεγαστικής πίστης.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι η ταχύτερη ανάκτηση των συγκεκριμένων δανείων αποτελεί κλειδί για την επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, θέλουν να μειωθεί από τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς το πλαφόν στην αντικειμενική αξία των ακινήτων που μπορούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη αφού υπάρχει παράταση στην ισχύ του.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι το 20-25% των συγκεκριμένων οφειλετών είναι δανειολήπτες που δεν πληρούν τα κριτήρια του ισχύοντος προστατευτικού πλαισίου για την κύρια κατοικία.

Όσον αφορά τον εντοπισμό τους θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία PWC και τον Τειρεσία και έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αρχάρια οδηγός τράκαρε με τρία σταθμευμένα οχήματα και έριξε έναν τοίχο (vid)

Αυτό θα είναι το εντελώς νέο «πρόσωπο» του Μικρολίμανου