in

Συνελήφθη στην βίλα του ο Ριχάρδος για λαθρεμπόριο χρυσού – Αρχηγικός ο ρόλος στο κύκλωμα

Στη βίλα του στη Σαρωνίδα συνελήφθη ο γνωστός τηλεπωλητής και ιδιοκτήτης επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου και αγοράς χρυσού, Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς μαζί με άλλα 58 άτομα με την κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού.

Ο γνωστός εκ τηλεοράσεως 51χρονος ενεχυροδανειστής, φέρεται να συνελήφθη καθώς ενέχεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία».

Οι Αρχές θεωρούν ότι έχει αρχηγικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους της γιγαντιαίας συμμορίας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια και έπεσαν πάνω σε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και έτσι κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για την υπόθεση που η ακτινογραφία της θυμίζει Μέδουσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κυκλώματα εκτός από τον πασίγνωστο ιδιοκτήτη αλυσίδας με ενεχυροδανειστήρια συμμετείχαν και γνωστοί κοσμηματοπώλες, αλλά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Είναι μια υπόθεση που αποκαλύπτει ότι για χρόνια τεράστιες ποσότητες χρυσού και ασημιού «εξαφανίζονταν» μέσω ενεχυροδανειστηρίων και έφευγαν λαθραία για το εξωτερικό εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Δίπλα στον αρχηγό, κομβικό ρόλο έπαιζε ως δεξί του χέρι ένας Τουρκοαρμένιος ενώ ένας Σύρος φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που είχε αναλάβει να μαζεύει τις παρτίδες του χρυσού για να τις «σπρώχνει» στην Τουρκία.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δικογραφία «μαμούθ» για την ανήλικη συμμορία Καλλιθέας(!)

Προσλήψεις 25 καθηγητών Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Καλλιθέας