in

Τέλος ο νόμος Κατσέλη όπως τον ξέραμε ως τώρα με νέο νόμο τον Δεκέμβριο

Για το τέλος του νόμου Κατσέλη -όπως τον ξέραμε ως τώρα- και νέο νόμο τον Δεκέμβριο, με αυστηρότερους όρους, άρση τραπεζικού απορρήτου και δραστική μείωση του ορίου προστασίας, προϊδεάζουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του newmoney.gr για το χάσμα απόψεων με τους θεσμούς, στο θέμα της παράτασης του πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου λήγει στο τέλος του έτους. Οι οριστικές αποφάσεις για το ποιοι θα μείνουν εκτός ρύθμισης αναμένονται πλέον τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Δραγασάκης ανέφερε μεν ότι «πάντα θα υπάρχει σύστημα προστασίας α’ κατοικίας, όπως κι αν λέγεται», αλλά τόνισε πως «ο νόμος Κατσέλη- Σταθάκη ήταν προϊόν της συγκυρίας της κρίσης». Παρέπεμψε έτσι σε έναν νέο νόμο, για προστασία των δανειοληπτών «για κατάσταση μετά από κρίση».

Εμμέσως επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες για την «δυστοκία» που καταγράφεται στην διαπραγμάτευση για την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε μικρομεσαίους και μικροφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Παρέμπεψε σε μια «Διακυβερνητική Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους με στόχο την βελτίωση του οπλοστασίου» λέγοντας πως «συζητούνται διάφορα σχήματα διευκολύνσεων».

Παράλληλα επανέλαβε τις κυβερνητικές θέσεις ότι «είναι πλέον αχρείαστη η περικοπή στις συντάξεις, δεν επηρεάζει το Ασφαλιστικό και έχουν πειστεί για αυτό οι δανειστές», αφήνοντας όμως και αιχμές για την πρόσφατη δήλωση Στουρνάρα ότι «δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα, πρέπει να τηρούνται τα συμφωνηθέντα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Συγκλονιστική νίκη του Έσπερου “Κεκλεισμένων θυρών” και αναρρίχηση στην 3η θέση της Β’ Εθνικής!

Η εισβολή του Survivor στο Nomads φέρνει τις πρώτες εντάσεις (vid)