in

Εκατομμύρια Κινέζοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω χαμηλής κοινωνικής βαθμολογίας

[dropcap]T[/dropcap]ο Associated Press εξασφάλισε ένα αντίγραφο μιας κυβερνητικής αναφοράς της Κίνας, στην οποία αποκαλύπτεται πως ο κρατικός μηχανισμός απέρριψε 23 εκατομμύρια φορές πολίτες της Κίνας οι οποίοι προσπαθούσαν να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια τρένων μέσα στο 2018. Ο λόγος; Η χαμηλή βαθμολογία τους στο σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης που έχει εφαρμόσει η χώρα.

 

Οι απαγορεύσεις ταξιδιών εφαρμόστηκαν από τον περασμένο Μάιο, μπλοκάροντας 17.5 εκατομμύρια φορές αγορές αεροπορικών εισιτηρίων και 5.5 εκατομμύρια φορές αγορές εισιτηρίων τρένων, από 6.15 εκατομμύρια πολίτες που έχουν χάσει αυτή τη δυνατότητα για άγνωστες συμπεριφορικές παραβάσεις. Η κυβέρνηση διατηρεί και μια δημόσια λίστα όσων έχουν βρεθεί ένοχοι στα δικαστήρια της χώρας.

Τρεις δεκαετίες οικονομικών μεταρρυθμίσεων έχουν ταράξει τις κοινωνικές δομές και το νέο σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης με ποινές και ανταμοιβές θα βοηθήσει στη διατήρηση της τάξης σε μία κοινωνία που αλλάζει ραγδαία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης.

Φωτιά σε σκάφος στη μαρίνα Καλλιθέας!

Ανακοίνωση: «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» – Συμπόρευση δυο συνδυασμών στις εκλογές του Μάιου