in

Ανθρώπινο χέρι εντοπίστηκε στην κοιλιά καρχαρία

[dropcap]E[/dropcap]να ανθρώπινο χέρι με μια βέρα στα δάχτυλά του, αλλά και ένα τμήμα ανθρώπινου ώμου εντοπίστηκαν στην κοιλιά καρχαρία στο νησί Ρεουνιόν της Γαλλίας.Το περιστατικό έγινε γνωστό την Τετάρτη από τοπικό μέσο του μικρού νησιού ανοιχτά της Αφρικής, το οποίο αποτελεί τμήμα της Γαλλίας και επιβεβαιώθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Τα ανθρώπινα μέλη εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, από επιστήμονες του Κέντρου Ασφάλειας ενάντια σε Καρχαρίες που πραγματοποιούν αυτοψία σε σελαχίμορφα που αλιεύουν, όταν αυτά ξεπερνούν τα τρία μέρα. Τα θαλάσσια ζώα αλιεύτηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσια προγράμματος ελέγχου πληθυσμού των καρχαριών για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στη Ρεουνιούν.

Σε τουρίστα από τη Σκωτία ανήκουν τα μέλη που βρέθηκαν στην κοιλιά καρχαρία.Οι τεχνικοί του Κέντρου έκαναν εξετάσεις DNA σε δείγμα που πήραν από το χέρι, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα. Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του φακέλου της υπόθεσης, η σύζυγος ενός τουρίστα από τη Σκωτία που δήλωσε την εξαφάνισή του το ίδιο διάστημα, φέρεται να αναγνώρισε το δαχτυλίδι που βρέθηκε στο χέρι, ως τη βέρα του γάμου τους.

Ο άνδρας που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, είναι ηλικίας 44 ετών εξαφανίστηκε ενώ κολυμπούσε στον κόλπο Ερμιτάζ στη δυτική πλευρά του νησιού.

Όταν η σύζυγός του είδε πως ο άτυχος άνδρας δεν επέστρεφε στην ακτή ειδοποίησε τις αρχές, που ερεύνησαν την περιοχή χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, τα μέλη του 44χρονου εντοπίστηκαν στο στομάχι του καρχαρία τίγρη, ο οποίος και αλιεύτηκε 7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο άτυχος τουρίστας.
Στα τέλη Οκτωβρίου, δύο τουρίστες δέχτηκαν επίθεση από καρχαρία στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει το πόδι του. Στο νησί Ρεουνιόν καταγράφτηκε το 16% των θανάσιμων επιθέσεων καρχαριών σε ανθρώπους μεταξύ 2011 και 2016. Ως το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες της Wikipedia, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους σε 56 συνολικά επιθέσεις που έχουν καταγραφεί στο νησί τα τελευταία 100 χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Βραβείο για την οικονομική Διαχείριση στον Δήμο Καλλιθέας

Έλαμψε η ομάδα πατινιών του Εσπέρου Καλλιθέας στην Κρήτη