in

Εταιρία απειλεί με μηνύσεις εθελοντές που έσωσαν ζωές με 3D printing στην Ιταλία

Η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορωνοϊό είναι πραγματικά η χειρότερη που έχουμε δει μετά την Κίνα, με εκατοντάδες νέους θανάτους να καταγράφονται καθημερινά. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι το σύστημα υγείας να έχει φτάσει στα όρια του και οι γιατροί των νοσοκομείων δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατήσουν στη ζωή όσους περισσότερους μπορούν. Στις σοβαρές περιπτώσεις COVID-19, οι ασθενείς συνδέονται σε αναπνευστήρες για να μπορούν να αναπνέουν. Και ενώ η έλλειψη βαλβίδων για τους αναπνευστήρες δεν ήταν ποτέ θέμα, οι χιλιάδες νέες περιπτώσεις δημιούργησαν μία έλλειψη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όταν τα νοσοκομεία ζήτησαν από τον κατασκευαστή των βαλβίδων περισσότερα τεμάχια, αυτός απάντησε πως δε θα προλάβει να τις κατασκευάσει εγκαίρως.

Έτσι, μία ομάδα εθελοντών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 3D printing για να κατασκευάσει γρήγορα και φθηνά τις βαλβίδες. Σημειώστε πως το κόστος κάθε βαλβίδας κόστισε $1 στους εθελοντές, ενώ ο κατασκευαστής τις πουλάει έναντι $11.000. Οι εθελοντές είχαν ζητήσει αρχικά τα σχέδια της βαλβίδας από τον κατασκευαστή ο οποίος αρνήθηκε να τα δώσει, ενώ τώρα απειλεί τους εθελοντές με μήνυση για διαφυγόντα κέρδη και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο οι εθελοντές τονίζουν πως ήθελαν απλά να σώσουν ζωές και δεν έχουν κανένα σκοπό να βγάλουν κέρδος από αυτό.

Κινδύνευε η ζωή των ασθενών. Τελεία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κέρδος σε αυτήν την κατάσταση, δε θα χρησιμοποιήσουμε τα σχέδια του προϊόντος πέρα από τη χρήση που μας ανάγκασε να δράσουμε, δε θα διαδώσουμε τα σχέδια.

Πηγή: unboxholics.com

Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας: Θέμα χρόνου η δυσκολότερη απόφαση που θα πάρει ο Μητσοτάκης!

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος μαϊμού που απείλησε την υπάλληλο φαρμακείου (vid)