in

Εχασε το μωρό της και πόσταρε φωτό του 3,5 μηνών νεκρού εμβρύου

[dropcap]O[/dropcap] χειρότερος εφιάλτης μιας εγκύου είναι να χάσει το παιδί που κυοφορεί. Η Σάραν Σάθερλαντ έζησε αυτή την τραγική στιγμή ενώ διένυε την 14η εβδομάδα κύησης.

Μετά από αυτό η Σάραν πήρε την απόφαση να μοιραστεί φωτογραφίες του νεκρού εμβρύου, θέλοντας να αποδείξει στους γιατρούς πως το μωρό της ήταν πραγματικό και πως δεν ήταν «ιατρικό απόβλητο», όπως το χαρακτήρισαν. Σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, τα μωρά δεν μπορούν να «κατηγοριοποιηθούν» νόμιμα ως μωρά μέχρι να φτάσουν τις 20 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι το έμβρυο της Σάραν θα είχε θεωρηθεί «ιατρικό απόβλητο» από το νοσοκομείο, εάν δεν υπήρχε παρέμβασή της.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα μωρό με διαμορφωμένο πρόσωπο, χέρια και πόδια.

Η Σάραν με τον σύζυγό της, Μάικλ, κράτησαν το μωρό τους στο ψυγείο για μία εβδομάδα πριν το θάψουν σε μια γλάστρα κάτω από μια ορτανσία.

Η 40χρονη μπορεί να έζησε τον εφιάλτη, αλλά αισθάνεται ευγνώμων που κατάφερε να κρατήσει το μωρό της στα χέρια και να του πει «αντίο».

«Κοιτάζοντάς το και κρατώντας το στο χέρι μου, έβλεπα πόσο τέλειο ήταν. Ημουν έκπληκτη. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο τέλεια ήταν τα πάντα, τα αυτιά, η γλώσσα, τα ούλα, τα χείλη του, δεν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει.

«Ακόμα κι αν πέθανε, μου δόθηκε μια ευκαιρία να το κρατήσω. Η επιθυμία μου εκπληρώθηκε, είμαι ευγνώμων», προσθέτει.

Οι γιατροί ζήτησαν από την Σάραν να αφαιρέσει το μωρό χειρουργικά μετά από υπέρηχο που έδειξε πως η καρδιά του είχε σταματήσει. Εκείνη αρνήθηκε, επιλέγοντας να γεννήσει φυσικά.

«Ο γιατρός μου είπε ότι μπορούμε είτε να το πετάξουμε ως ιατρικό απόβλητο, είτε να φωνάξουμε ένα γραφείο κηδειών. Θύμωσα τόσο πολύ όταν αποκάλεσε με αυτό τον τρόπο το μωρό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το θεωρούσαν ιατρικό απόβλητο. Παράλληλα, αισθανόμουν ότι το να καλέσω γραφείο κηδειών ήταν ακραίο. Δεν ήξερα τι να κάνω», αναφέρει η Σάραν.

Ετσι, εκείνη και ο άντρας της αποφάσισαν μετά από συζήτηση να θάψουν το μωρό τους σε μια γλάστρα με ορτανσία. Το λουλούδι θα μεγαλώνει και αυτοί θα σκέφτονται το μωρό τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ένας χάρτης του Bloomberg δείχνει τις πιο καινοτόμες χώρες του 2018 – Ποια η θέση της Ελλάδας

Επεισόδια στον αγώνα της Καλλιθέας με τον Άγιο Ιερόθεο – Τραυματίστηκε φίλαθλος!