in

Κούρδισσα μητέρα συγκλονίζει, κρατώντας το άψυχο σώμα της κόρης της (vid)

[dropcap]E[/dropcap]να συγκλονιστικό βίντεο με μια Κούρδισσα μητέρα να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό κοριτσάκι της και να ρωτά «γιατί» κάνει το γύρο του κόσμου, μετά και τις πρώτες ημέρες της σφαγής κατά αμάχων από τα στρατεύματα της Τουρκίας.

«Άφησα τον άνδρα μου πίσω μόνο του και δεν γνωρίζω εάν είναι ζωντανός. Τι θέλει ο Ερντογάν από εμάς;», αναρωτιέται η τραγική μητέρα και συνεχίζει: «Κουβάλησα το νεκρό σώμα της κόρης μου, τι άλλο θέλει (σ.σ. ο Ερντογάν); Οι Αμερικανοί μας πούλησαν στην Τουρκία που δολοφονεί εμάς και τα παιδιά μας. Πού είναι τα δικαιώματα του κουρδικού λαού; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι επειδή είμαστε Κούρδοι και μιλάμε κουρδικά; Μεταφέρω το πτώμα του παιδιού μου. Δεν έχω πουθενά να πάω, πουθενά να ζήσω. Πού να πάω εάν αυτοί κλέψουν την πατρίδα μου, το Κομπανί;»

Την τέταρτη μόλις ημέρα της τουρκικής εισβολής, τα θύματα του πολέμου αυξάνονται καθημερινά την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ακόμα περισσότεροι δυσκολεύονται στο να βρουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, βασικά είδη διατροφής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: 768 ευρώ για 8.933 ωφελούμενους

«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Κέντρο Κοινότητας Καλλιθέας