in

Φινλανδία: Η 34χρονη πρωθυπουργός θέλει 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα

Η 34χρονη Σάνα Μαρίν, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία της Φινλανδίας μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, σε πρόσφατες δηλώσεις της απέδειξε ότι εκτός από νέα και φρέσκια, έχει και πολύ… φρέσκιες ιδέες.

Η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, ανέλαβε τα ηνία της χώρας, αφού στο πρόσωπό της συμφώνησαν και τα πέντε κόμματα του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού. Η ίδια, μάλιστα, έχει ένα αρκετά επαναστατικό πρόγραμμα, την υλοποίηση του οποίου ήδη έχει βάλει μπροστά.

Όσον αφορά τα εργασιακά, το επαναστατικό της υπόθεσης είναι πως η Σάνα Μαρίν προτείνει εξάωρη αντί για οκτάωρη εργασία και τέσσερις μέρες -αντί για πέντε- την εβδομάδα. Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα ζωής των Φινλανδών, κάτι που εξαρτάται άμεσα από τις ώρες εργασίας τους και για αυτό ζητά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά» υποστηρίζει η Σάνα Μαρίν.

Σημειώνεται ότι το 2015, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είχε εφαρμοστεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Μάλιστα, ο μισθός είχε παραμείνει ο ίδιος και αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος ήταν οι εργαζόμενοι να είναι πιο χαρούμενοι, πιο ικανοποιημένοι, πιο υγιείς και περισσότερο παραγωγικοί.

Χαμός σε γάμο: Γαμπρός πρόβαλε σε βίντεο τη νύφη να τον απατάει με τον γαμπρό της – Ακολούθησε χάος!

Αρχηγός σπείρας ναρκωτικών στον Βόλο δήλωνε άπορος και έτρωγε σε συσσίτια