in

Περίεργα σχήματα στην άκρη της Ελλάδας – Τι είναι και πού βρίσκονται (vid)

[dropcap]A[/dropcap]υτοί οι περίεργοι σχηματισμοί βρίσκονται στη νοτιοανατολική γωνία της Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ξερόκαμπου και στην Αλατσολίμνη.

Με εξαίρεση τις καλλιέργειες, το έδαφος είναι ξερό, με τις πέτρες και το χώμα να «πυρώνονται» το καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”paraksena”]

Σε αυτό το… σεληνιακό τοπίο, η φύση και ο άνθρωπος «συνεργάστηκαν» και δημιούργησαν αυτά τα περίεργα σχήματα.

Η αλυκή που σταμάτησε να «δουλεύει» το 1965 άφησε τα ανάγλυφα της. Έτσι, όταν το νερό της παραλίας Αλατσολίμνης βγαίνει προς τα έξω, εγκλωβίζεται εδώ και δημιουργείται μια λίμνη με αλάτι. Με τις βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ή με θαλασσινό νερό όταν φυσούν νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι, μεγάλο μέρος της παραλίας και η αλυκή πλημμυρίζει και μετατρέπεται σε μια μικρή λιμνοθάλασσα.

Το καλοκαίρι, ιδιαίτερα η περιοχή της παλιάς αλυκής, στεγνώνει και το αλάτι που κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια της άμμου προσδίδει στο τοπίο αυτή την απόκοσμη όψη.

Ο haanity πέταξε με το drone του πάνω από το σημείο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τελικά πόσο νωρίτερα μπορούμε να ξέρουμε ότι έρχεται μια φυσική καταστροφή

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς βια και πολέμους