in

Αυτό το δωμάτιο ξενοδοχείου κοστίζει 1 ευρώ αλλά υπάρχει ένας παράξενος όρος (vid)

Ο Τσετσούγια Ινόουε ανέλαβε στα 27 του το ryokan, δηλαδή τον ξενώνα με κοινή τουαλέτα και τατάμι στο πάτωμα, της γιαγιάς του στην Ιαπωνία. Θέλησε αμέσως να το αναμορφώσει και να του δώσει νέα πνοή. Το internet του έδωσε μια ιδέα.

Οι επισκέπτες πλέον έχουν την δυνατότητα να μείνουν στο δωμάτιο με 100 γεν, δηλαδή μόνο ένα ευρώ, αλλά με έναν όρο. Θα πρέπει να μεταδίδουν σε livestream ολόκληρη της διαμονή τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε o Ινόουε στο CNN, το livestreaming έχει περιορισμούς. Τα βίντεο έχουν μόνο εικόνα και όχι ήχο, ώστε οι συζητήσεις των πελατών να προστατεύονται. Δεν υπάρχει κάμερα στην τουαλέτα, ενώ οι πελάτες μπορούν να σβήσουν όλα τα φώτα.

«Πρόκειται για μια παλιά επιχείρηση και έψαχνα ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο. Ο ξενώνας είναι φθηνός, οπότε πρέπει να του δώσουμε πρόσθετη αξία, κάτι ιδιαίτερο ώστε όλοι να μιλούν γι’ αυτό» εξηγεί ο Ινόουε. «Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ιδιωτικότητα τους και κάποιους δεν τους νοιάζει να τους βλέπουν για μια μέρα».

Το livestream προβάλλεται στο κανάλι του YouTube, One Dollar Hotel. Ήδη έχει περισσότερες από χίλιες εγγραφές . Όταν οι ώρες σε views ξεπεράσουν τις 4.000, θα μπορέσει να βάλει διαφήμιση, εξαργυρώνοντας τη φήμη του ξενώνα του κι, ασφαλώς, την ιδέα του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κέρδισε εκτός τους Αγίους Αναργύρους η Καλλιθέα

Στοίχημα: ΠΑΣ… πρόκριση με παρατάσεις και πέναλτι για τον Παναθηναϊκό