in

Εταιρεία δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μείνει 24 ώρες μακριά από οθόνες

Αν καταφέρετε να αφήσετε στην άκρη όλες τις συσκευές τεχνολογίας για μία ημέρα θα γίνεται πλουσιότεροι κατά 2.000 ευρώ.

«Εάν έχετε την επιθυμία να απομακρύνετε τις συσκευές σας για μια ημέρα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ανάγκη να πληρωθείτε, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς», αναφέρει η εταιρεία Reviews.org προκαλώντας τους εθισμένους στις οθόνες να τις κάνουν πέρα για 24 ώρες.

Όσοι επιλεγούν για αυτή την ψηφιακή αποτοξίνωση και αποτοξινωθούν από τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, υπολογιστές, έξυπνα ρολόγια και συσκευές και, βεβαίως το κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν το ποσό των 2.400 δολαρίων (2.000 ευρώ).

Η μόνη συσκευή που θα μπορούν να πλησιάσουν θα είναι ο… φούρνος μικροκυμάτων!

«Ήθελες πάντα να κερδίσεις διαγωνισμούς στην πραγματική ζωή, αλλά είσαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να νικήσεις σε βίντεο παιχνίδια όπως Mario Kart και Mortal Kombat; Γνωρίζεις κάπως υπερβολικά πολλά πράγματα για τους παλιούς γνωστούς σου από τα social media;», είναι το ερώτημα που θέτει η εταιρεία προκειμένου να προσδιορίσει τον εθισμό στην τεχνολογία που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το Reviews.org, ιδανικός θα είναι εκείνος που αντέχει την πρόκληση και την αποτοξίνωση από την τεχνολογία και τα social media.

Όσοι τελικά επιλεγούν θα λάβουν στο σπίτι τους ν χρηματοκιβώτια για να κλειδώσουν μέσα σε αυτά τις ηλεκτρονικές τους συσκευές για 24 ώρες, ενώ θα λάβουν και δωροκάρτα της Amazon αξίας 200 δολαρίων για να προμηθευτούν μερικά πράγματα που θα αντικαταστήσουν τα… απαγορευμένα.

Η εταιρεία συγκεκριμένα προτείνει να προμηθευτούν γραφομηχανή αντί για υπολογιστή, χαρτί αντί για word και χρώματα με πινέλα για ως υποκατάστατο της «τέχνης» της selfie.

Ακόμα, οι επιλαχόντες θα κληθούν να καταγράψουν την εμπειρία τους και τελικά θα λάβουν τον τίτλο “2021 Digital Detox Challenger”.

Η εταιρεία σκέφτηκε αυτό το πείραμα με αφορμή τον, κατά πολύ, αυξημένο χρόνο που περνάμε μπροστά από οθόνες λόγω της πανδημίας και της καραντίνας που έχει επιβληθεί για τον περιορισμό της.

Και πριν από την πανδημίας, όμως, σύμφωνα με μια έκθεση το 2019 που είχε διεξάγει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Common Sense Media, οι έφηβοι στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 7 ώρες την ημέρα σε μέσα οθόνης μόνο για ψυχαγωγία.

«Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιος εκεί έξω χρειάζεται ένα διάλειμμα», έγραψε το Reviews.org.

Για να υποβάλει κανείς αίτηση, η εταιρεία ζητά λίγα προσωπικά στοιχεία και να εξηγήσουν σε 100 λέξεις τι τους κάνει κατάλληλους υποψήφιους.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές έως τις 26 Μαρτίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube στις 29 Μαρτίου.

Πηγή: topnews.gr

Γιατί οι δημόσιες τουαλέτες στην Ιαπωνία είναι διάφανες;

Η φωτογραφία Σωτήρη Κοντιζά του ως Εύζωνας – Πώς αντιδρούσαν οι Ασιάτες τουρίστες