in

Στοίχημα: Ο Παναθηναϊκός έχει 71 χρόνια να νικήσει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο!

Τρία 24ωρα μετά την νίκη, όντας κυρίαρχος στο γήπεδο, του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ επί του νταμπλούχου, το κλίμα είναι… περίεργο και στις δύο απόψε στην Τούμπα, στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου. Οι «πράσινοι», με τη ρεβάνς την άλλη Τετάρτη, έχουν να σκέπτονται και το κυριακάτικο, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα ενώ οι Θεσσαλονικείς ψάχνοντας στο τι πήγε λάθος και ήδη ο Αμπέλ Φερέιρα αμφισβητείται.

Στο 45-15-22 η συνολική παράδοση για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό με γηπεδούχο τον «δικέφαλο», επιμέρους στο Κύπελλο είναι συνολικά 10-2-9 για τους «πράσινους» αλλά, στη Θεσσαλονίκη, προηγείται ο ΠΑΟΚ με 8-2-1. Η τελευταία ισοπαλία ήταν τον Δεκέμβριο του 1993 και ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 5-4 στα πέναλτι, και τα δύο ματς είχαν λήξει 0-0. Το δε τελευταία νίκη σημειώθηκε μεν το… 1968, αλλά στην παράταση, αλλά στην παράταση η οποία μάλιστα (σε νοκ άουτ προημιτελικό) δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, διεκόπη το ματς της Τούμπας στο 115’ και το σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟ κατακυρώθηκε ως τελικό.

Η μόνη νίκη, λοιπόν, του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ έλαβε χώρα το… 1949 για τα ημιτελικά του θεσμού, σε μονό αγώνα, επικρατώντας 1-0! Τρομερό. Εξ ου και το ανέλυσα σήμερα στο Foxbet, η αλεπού του στοιχήματος.

Το εν λόγω ματς μάλιστα διεξήχθη στο πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο χώρο της πανεπιστημιούπολης: ο προσφυγικός σύλλογος τις πρώτες τρεις δεκαετίες του (1932-1959) έπαιζε στο -χαμένο σήμερα- γήπεδο του Σιντριβανίου, πίσω δεξιά από το παλιό κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Στο χώρο που σήμερα υψώνεται το κτήριο της Θεολογικής. Και οι άλλοι δύο μεγάλοι σύλλογοι της πόλης είχαν τα πρώτα γήπεδά τους στην περιοχή αυτή, ο Ηρακλής στην πλατεία του Χημείου του ΑΠΘ και ο Άρης στη ΔΕΘ, εκεί που σήμερα υψώνεται το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Με ενέργειες των τοπικών παραγόντων έγιναν οι αναγκαίες επεκτάσεις και εργασίες επίστρωσης και τον Ιούνιο του 1932 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου του ΠΑΟΚ με ποδοσφαιρικό αγώνα, με την ομάδα του Ηρακλή. Η πίεση όμως του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να χρησιμοποιήσει το γήπεδο του ΠΑΟΚ ως πανεπιστημιακό γυμναστήριο, οδήγησε τους παράγοντες της ομάδας να αναζητήσουν άλλο χώρο για την ανέγερση νέου σταδίου και το 1959 εγκαινιάστηκε η Τούμπα…

Διαβάστε Εδώ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

θερμή η προσέλευση των δημοτών, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα αλλάζει»

Φρίκη: Έκλειναν ραντεβού με ιερόδουλες, τις χτυπούσαν, τις βίαζαν και τις λήστευαν