in

Στοίχημα: 21 χρόνια η Γαλατά, 8.801 ημέρες η Εβερτον, απίθανο σερί στην Τούμπα!

Η Πόλη παίρνει… φωτιά. Διότι «Πόλη» τη μάθαμε, από τους αιώνες που μένουν εκεί Ελληνες. Και έλεγαν, «εις την Πόλιν» όταν ταξίδευαν προς το κέντρο του κόσμου, εξ ου και οι Τούρκοι βάφτισαν «Ιστανμπουλ» την Κωνσταντινούπολη. Δύο αιώνιοι αντίπαλοι λοιπόν, η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατασαράι ανταμώνουν απόψε για 390η φορά (!), σε όλα, από εκείνο το ματς του 1909, οπότε και άρχισε να… γεννιέται το clasico της Τουρκίας μα κι ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη. Και υπάρχει μια μεγάλη… «πελατειακή» σχέση όποτε αναμετρώνται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» καθώς η Γαλατασαράι, την τελευταία φορά που νίκησε εκεί, ήταν στις… 21 Δεκεμβρίου 1999 (!), έκτοτε 15-8-0 σε όλες τις διοργανώσεις και, επιμέρους, 14-6-0 στη SuperLig για τη Φενέρ.

Αρσεναλ εναντίον Εβερτον στο Λονδίνο, μια Εβερτον που έχει να νικήσει εκεί τους «κανονιέρηδες» από τις 19 Ιανουαρίου 1996, στο «Χάιμπουρι» τότε, 2-1 με Στούαρτ και Καντσέλσκις. 24 χρόνια πριν ή, αν θέλετε, 8.801 ημέρες! Εκτοτε, 21-4-0 σε όλα, υπολογίζοντας από μία νίκη σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ, σε μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις που… αντέχουν στο Νησί.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός μέρος δεύτερον από τα (εντέλει) συνολικά… έξι. Κι αν τα δύο στη regular season, και τα άλλα δύο στα play offs, ήταν αναμενόμενα, έδεσε το… γλυκό με τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στατιστικά για προβλεψεις ποδοσφαιρου: ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 30 αγώνες χωρίς ήττα στην Τούμπα με 27-3-0, οι δύο ισοπαλίες με τον Αρη και η μία με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, «τρέχοντας» μάλιστα συνολικά 34 σερί ματς χωρίς ήττα, ήτοι… από την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου πέρυσι. Το 1-1 του πρώτου γύρου ήταν η μόνη τους ισοπαλία στα τελευταία δέκα, ανεξαρτήτως έδρας. Στατιστικά και αριθμοί πολλά, θα τα βρείτε στο link κάτω κάτω, ένα… τρομερό είναι ότι από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 στις 3 Δεκεμβρίου 2014 έχει να σκοράρει Ελληνας στα μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, στο πρωτάθλημα και σε 18 αγώνες. Τότε ήταν ο Κλάους Αθανασιάδης, έκτοτε όλα, ακόμη και τα αυτογκόλ, μπήκαν από ξένους!

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Άνδρας έκανε αγωγή στην Apple ‑ Την κατηγορεί πως το iPhone τον έκανε… gay

Νίκη επί του Κερατσινίου στο Έλ Πάσο!