in

Η εμφάνιση των πρώτων τραβεστί στην Συγγρού – Kαι η σύγκρουση με τους κατοίκους της Καλλιθέας

H Λεωφόρος Συγγρού απέκτησε τον χαρακτηρισμό ο «αμαρτωλός δρόμος», πρώτα από τα καμπαρέ και μετά από τη διάσημη πιάτσα των ιερόδουλων.

Τη δεκαετία του ’70 έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή οι τραβεστί και αμέσως έφεραν τα πάνω κάτω. Φυσικά όχι χωρίς αντιδράσεις.

Η κοινωνία ήταν αδύνατο να δεχτεί ότι άντρες ντυμένοι σε γυναίκες εκδίδονταν στα στέκια του πληρωμένου έρωτα. Οι τραβεστί κυνηγήθηκαν πρώτα από τη Χούντα με οργανωμένες επιχειρήσεις που ονομάστηκαν «Αρετή» και τις οργάνωνε ο υπουργός των συνταγματαρχών, Αποστολάκος.

Δείτε επίσης: Γιατί οι Αθηναίοι αποκαλούσαν τους Καλλιθεάτες «δραπέτες φρενοκομείου» και αρνήθηκαν να τους υδροδοτήσουν

Το κυνήγι δεν σταμάτησε ούτε μετά την Επταετία. Εκτός από τις αρχές, οι τραβεστί έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων της Καλλιθέας, οι οποίοι δεν ήθελαν τα παιδιά τους να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Το 1983 τα συνοικιακά συμβούλια της Καλλιθέας εξεγείρονται εναντίων των τραβεστί. «Η Καλλιθέα δεν θα γίνει Σόχο», «SOS κινδυνεύουμε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Το πρόβλημα υπήρχε κυρίως στην περιοχή πίσω από τον ιππόδρομο (σημερινό Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και στην Δοϊράνης δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Αντωνακάκης. Μάλιστα μια ομάδα τραβεστί δεν δίστασε να κάνει διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καλλιθέας αλλά και έξω από το αστυνομικό τμήμα που τους είχαν κρατούμενους και τους βασάνιζαν όπως υποστηρίζει η τραβεστί Μπέττυ Βακαλίδου στην κάμερα της εκπομπής.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση των τραβεστί στη λεωφόρο Συγγρού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τα 14 πράγματα που δεν θα χρειαζόμαστε μέχρι το 2020

Φρίκη στη Ζάκυνθο: Βίαζε το μικρό του κοριτσάκι!